Friss hírek

FP2: Hamiltont beidézték a versenyfelügyelők

Lewis Hamiltont beidézték a stewardsok a 2.szabadedzést követően, miután egy kicsúszást követően a pályára visszaérkezve tönkre tette Verstappen körét.

A kanadai verseny óta még mindig Sebastian Vettel botrányos büntetése jelentette a fő témát a paddockban. Azonban nagyon úgy fest, Hamilton csak tovább tetézi a rajongók és a nézőpontok közti ellentétet, köszönhetően egy a pénteki délutáni szabadedzésen elkövetett hibának.

Az ötszörös bajnok a pálya 3-as kanyarjába érkezett meg túl nagy tempóval, kitört az autó hátulja és a brit egy bóját is kiütve a jellegzetes kék-piros bukótérbe menekült. Onnan azonban úgy érkezett meg, hogy nem igazán vette tudomásul, hogy mögötte éppen Verstappen érkezik, akit megzavart ezzel. A holland 4-es kanyarból kijőve emiatt meg is csúszott és ő is letért a pályáról.

Hirdetés
 

 A szabályzat 27.3 pontja a következőt írja: „ Ha egy autó elhagyja a pályát, a versenyző újra csatlakozhat, de ez csak akkor lehetséges, ha biztonságosan érkezik vissza és tartós előnyt nem szerez.”

Az eset már csak azért is különösen érdekes, mert a Ferrari a Montreal-ban történtek újra vizsgálását kéri továbbra is az FIA-tól és a pilóták is vegyes véleménnyel vannak a két héttel ezelőtti történtekről. Komoly visszhanggal járhat, hogy most Hamilton francia incidensét miként bírálják el. Természetesen amint lesznek újabb fejlemények az üggyel kapcsolatban, jelezzük.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

FP2: Hamiltont beidézték a versenyfelügyelők
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!