Frank Williams fél attól, hogy kizárják a McLarent - F1VILÁG.HU

Frank Williams fél attól, hogy kizárják a McLarent

HIRDETÉS

Sir Frank Williams körültekintően megválogatta szavait, mikor a kémügyről beszélt az Autosportnak, ám nyíltan kimondta, aggódik amiatt, hogy mi fog történni, ha esetleg kizárják a McLarent az idei bajnokságból.

Sir Frank Williams körültekintően megválogatta szavait, mikor a kémügyről beszélt az Autosportnak, ám nyíltan kimondta, aggódik amiatt, hogy mi fog történni, ha esetleg kizárják a McLarent az idei bajnokságból.

Mi a véleménye a kémügyről, és mindarról, ami az elmúlt napokban történt?

Frank Williams: “Úgy tűnik, hogy a McLaren és Ron Dennis gondban van. Azonban fogalmam nincs arról, hogy az FIA milyen bizonyítékok birtokában van. A WMSC csütörtökön ülésezik, így hamarosan mindenre fény fog derülni. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy minden egyes alkalommal, mikor szakembert fogadunk a BMW-től, más munkatársaink átigazolnak a Hondához, vagy a Renault-hoz, ami egyben azt is jelenti, hogy az információk folyamatosan vándorolnak. Néha ezek kis titkok, de vannak olyan esetek is, mikor egy szakember érkezésével az autó körönként néhány tizedet gyorsul. Azonban manapság már sokkal nehezebb bármit is kihúzni az emberekből, mert a csapatok elég okosak már ahhoz, hogy a legmagasabb beosztásban dolgozók kivételével senki ne tudjon konkrétumokat, és fontos titkokat, mellyel más csapat előnyre tehetne szert.”

Mi a véleménye arról, hogy az FIA felvette a versenyzőkkel a kapcsolatot, és együttműködésre szólította fel őket? Erre eddig még soha nem volt példa.

Frank Williams: “Nem ismerem az FIA összes törvényét, de szerintem azt gondolják, és nagyon helyesen is teszik, hogy a Forma-1-es világbajnokságot az FIA irányítja. Joguk van ahhoz, hogy irányítsák a dolgokat, míg az nem ütközik törvénybe. Szerintem most ezt teszik, és én nem vagyok ez ellen. Úgy érezték, joguk van ahhoz, hogy felkeressék a vetélytársakat, pilótákat, csapatokat, és csapattagokat, akiket arra szólítottak fel, hogy ha bármilyen információjuk van a kémüggyel kapcsolatban, azt haladéktalanul osszák meg velük, mert ezt kívánja a sport érdeke. Azonban ez egy nagyon komoly ügy, és úgy látom, hogy komolyan is kezelik.”

Bármi is legyen az ügy végkimenetele, nem gondolja, hogy az emberek azt mondják majd, hogy megfertőződött a bajnokság? Ha a McLaren győz, az olasz rajongók nem fogják azt elfogadni, ám ha a McLarent kizárják, mások azt állítják majd, hogy a Ferrari érdekében történt mindez.

Frank Williams: “Minden attól függ, mi lesz a végkimenetele a WMSC csütörtöki ülésének. Egyelőre nem is lehet kommentálni az esetet. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű az ügy végére járni. Komoly kárt okozhat ez a Forma-1-nek. Reméljük minél kisebbet, de az újságok címlapjain már hetek óta ezt a történetet hozzák le.”

A Forma-1 egyáltalán túléli, ha kizárják a McLarent?

Frank Williams: “Nem hiszem, hogy rövid időn belül megoldódik a helyzet, rengeteg befektető van, aki érdekelt a csapatban, ott vannak a szponzorok, akik jelen vannak a Forma-1-ben, így fogalmam nincs, mi lesz a döntés, ezért nem is tudok mit mondani erről.

Akkor aggódik emiatt?

Hirdetés

Frank Williams: “Igen, aggódom. Az igazságra valószínűleg már csütörtökön, vagy nem sokkal később fény fog derülni, éppen ezért elég lesz majd azután aggódnom.”

Beszélt mostanában Ron Dennisszel?

Frank Williams: “Nem, mostanában nem.”

Át tudja érezni a helyzetét?

Frank Williams: “Igen, de minden attól függ, mi lesz az ügy végkimenetele, és milyen bizonyítékok kerültek elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!