Frusztrált a Ford a Horner-ügy miatt, felszólította a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Frusztrált a Ford a Horner-ügy miatt, felszólította a Red Bullt

HIRDETÉS
A Ford is próbál nyomást helyezni a Red Bullra a Christian Horner ellen zajló belső vizsgálat kapcsán: az amerikai autógyártó szeretné, ha a nagyvállalat mihamarabb pontot tenne az ügy végére.
NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 03: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Jim Farley, CEO of Ford talk on stage during the Oracle Red Bull Racing Season Launch 2023 at Classic Car Club Manhattan on February 03, 2023 in New York City. (Photo by Mike Coppola/Getty Images for Oracle Red Bull Racing) // FIA / Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202302030512 // Usage for editorial use only //

Mint ismert, a Ford és a Red Bull Racing már gőzerővel dolgozik közös motorprojektjén, 2026-tól ugyanis az energiaital-gyárosok már saját erőforrásukkal vesznek részt a Forma-1-es küzdelmekben. A Ford elsősorban az akkumulátortechnológiával kapcsolatos szakértelmével igyekszik hozzájárulni a projekthez.

Az Associated Press hírügynökség pedig úgy értesült, az amerikai autógyártó egyáltalán nem örül annak, hogy a Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner ellen folyó belső vizsgálatnak mostanáig nincs eredménye. A Ford állítólag levélben igyekezett nyomást gyakorolni az energiaital-gyártó vállalatra.

A hírügynökség jelentése szerint Jim Farley, a Ford vezérigazgatója a levélben azt írta, abban egyetértenek, hogy komolyan kell venni az ügyet, ugyanakkor „egyre frusztráltabbak” az osztrák vállalat „állásfoglalásának, valamint egyértelmű tájékoztatásának hiánya miatt azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható az ügy tisztességes és igazságos megoldása”.

„Hasonlóan csalódottak vagyunk az ügyet körülvevő teljes átláthatóság hiánya miatt, és várjuk a teljes beszámolót az összes eredményről.”

Farley levelében leszögezte, szeretnék, ha a Red Bull „azonnali és komoly figyelmet szentelne az ügynek”.

„Elengedhetetlen, hogy versenyzésben jelenlévő partnereink ugyanazokat az értékeket képviseljék, és valódi elkötelezettséget tanúsítsanak azok iránt. A csapatom és én bármikor rendelkezésre állunk, hogy megvitassuk az ügyet. Továbbra is ragaszkodunk egy olyan állásfoglaláshoz, mely mögött mindannyian kiállhatunk.”

Nem a Ford az egyetlen, mely sürgeti döntésében a Red Bullt: korábban a Forma-1 vezetősége, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is hivatalos közleményben adott hangot annak, reményei szerint mihamarabb megoldódik az ügy.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Frusztrált a Ford a Horner-ügy miatt, felszólította a Red Bullt
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!