Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Fry bízik abban, hogy megmenekül a csapat

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bízik abban, hogy csapata ott lehet majd a rajtrácson a jövő évi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet a Honda hivatalosan is bejelentette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bízik abban, hogy csapata ott lehet majd a rajtrácson a jövő évi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet a Honda hivatalosan is bejelentette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

A japán nagyvállalat pénteken erősítette meg a csütörtökön felreppent híreket, miszerint pénzügyi nehézségek miatt, azonnal hatállyal elhagyja a Forma-1-et, és árúba bocsátja csapatát.

Bár a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lesz egyszerű befektetőt és vevőt találni, Fry elmondta, a vezetőség keményen dolgozik a háttérben, és már most több, szám szerint három érdeklődő jelentkezett.

“Nincs sok időnk, azonban az elmúlt 12 órában három komoly érdeklődő keresett fel bennünket, és jelezte, hogy meg szerezné vásárolni a csapatot, így továbbra is bízunk abban, hogy ott lehetünk Melbourne-ben” – mondta a szakember a BBC-nek.

“Nem kevesebb, mint 700 ember dolgozik a csapatért, és jelenleg minden úgy megy, ahogy eddig. Természetesen döntő fontosságú lesz a következő három hónap, ami alatt számos megbeszélésünk lesz, és reményeink szerint sikerül vevőt találnunk.”

Bár sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb, de az F1-et is eléri a gazdasági világválság, senki nem számított arra, hogy éppen az a Honda fogja először bedobni a törölközőt, amely egész évben a következő szezonra készült, és minden erejét a 2009-es autó fejlesztésére mozgósította.

Fry éppen ezért úgy gondolja, jó vétel lehet a Honda F1-es csapata, ugyanis a szakmai körökben óriási elismerésnek örvendő Ross Brawn vezetése alatt megtervezett vadonatúj versenygépe kiválóan szerepelhet a jövő évben, mikor radikálisan új szabályok kerülnek bevezetésre.

“Ez teljesen más, mint mikor megszűnik egy Forma-1-es csapat, a Honda az egyik legjobb alapokkal, a legjobb berendezésekkel, és erőforrásokkal rendelkező alakulat, ahol fantasztikus szakemberek dolgoznak egy olyan autóval, melyet maga Rosso Brawn tervezett. Az idei évben nagyon keményen fejlesztettük a 2009-es autót, és nagyon bízunk abban, hogy a csapat komoly előrelépést érhet el jövőre” – magyarázta Fry.

Azzal, hogy a Honda bejelentette visszavonulását, az egyszeres futamgyőztes, Jenson Button jövője egyelőre bizonytalan.

A japán gárda ügyvezetője azonban elmondta, ha sikerül befektetőt találniuk, és tovább folytathatják a szereplést a királykategóriában, akkor a brit versenyzőnek lesz helye a csapatban.

“Jensonnak érvényes szerződése van a csapattal, és ha sikerül új tulajdonosokat találnunk, akkor bízunk abban, hogy tovább folytathatjuk vele a közös munkát. Már jó ideje szerves része a csapatnak. Egy fantasztikus versenyző, aki nagy értéket képvisel a csapatban, ami még vonzóbbá teheti a gárdát egy esetleges vevő számára” – tette hozzá Fry.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS