Fry már nagyon unja a gyenge szezonkezdeteket - F1VILÁG.HU

Fry már nagyon unja a gyenge szezonkezdeteket

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bevallotta, már nagyon unja csapata kezdeti gyengélkedéseit, noha a múlt heti versenyen megszerezték idei első világbajnoki pontjukat Jenson Button révén.

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry bevallotta, már nagyon unja csapata kezdeti gyengélkedéseit, noha a múlt heti versenyen megszerezték idei első világbajnoki pontjukat Jenson Button révén.

Annak ellenére, hogy a 2004-es idényt a konstruktőrök versenyének második helyén zárta a Honda, az elmúlt években igen gyengén szerepelt, különösen a szezon első felében. 2005-ben első világbajnoki pontját az idény tizedik állomásán szerezte meg, míg 2006-ban is csak az utolsó versenyeken volt képes harcba szállni a dobogóért. A tendencia idén is folytatódni látszik, de az még egyáltalán nem biztos, hogy a szezon második felében ugyanolyan feltámadásra számíthatunk, mint tavaly.

A japán alakulat az idei évben még fiókcsapatával, a Super Agurival sem bír. A kiscsapat nem egyszer előzte meg versenyben a hatalmas költségvetéssel rendelkező Hondát, és a bajnokságban is előttük áll. Ugyan a brackley-i bázisú csapat a hétvégi Francia Nagydíjon megszerezte idei első pontját, Fry bevallotta, már nagyon unja, hogy a kezdeti nehézségek után ismét a szezon második felében kell bizonyítaniuk.

“Remélhetőleg, amit sajnálatos módon ismét tennünk kell, az nem más, mint bebizonyítani, hogy képesek vagyunk a fejlődésre a szezon folyamán, és nem látok okot arra, hogy ezt ne tudnánk ismét megtenni” – mondta Fry. “Elegem van ezekből a gyenge szezonkezdetekből, és abból, hogy folyamatosan a visszatérésért kell harcolnunk. Magunknak köszönhetjük mindezt, de minél előbb el kell felednünk ezt a szokásunkat. Ez azt jelenti, hogy minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk mostantól kezdve egészen jövő januárig. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy az idei autót fejlesszük, hanem arról is meg kell győződnünk, hogy nem csúszunk el a jövő évi fejlesztésekkel.”

Bár a Honda a múlt héten megrendezett Francia Nagydíjon megszerezte idei első pontját, Fry egyáltalán nem elégedett, de bízik benne, hogy valami mégis történt, és mostantól kezdve ismét versenyképesebbek lesznek.

“Ez csak egy pont, de ez a pont már nagyon kellett a csapatnak, és bízunk benne, hogy csak most kezdődik számunkra az idei évad” – magyarázta Fry. “Mikor Jerezben kipróbáltuk az új mechanikai és aerodinamikai fejlesztéseket, már tudtuk, hogy azok inkább a hosszú etapokon javítanak az autó teljesítményén, és nem látszanak meg az egykörös szereplésen. Most már csak finomítani kell a csomagon, és nem lesz gond.”

Fry azt is elmondta, hatalmas megkönnyebbülés volt a csapat számára a francia földön megszerzett első világbajnoki pont. “Elégedettség uralta a csapatot, még ha csak egy pontról is van szó. Hihetetlenül keményen dolgoztunk az elmúlt öt hónapban. Mikor a szezon elején rádöbbentünk, hogy az autónk nem teljesít úgy, ahogy szeretnénk, azonnal változtattunk dolgokon, néha merész húzásokat is véghezvittünk. Sikerült feljebb lépnünk, és innen már akár meg is kezdhetjük a felzárkózást” – zárta mondandóját a brit szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!