Furcsa baki miatt vették el Ricciardo leggyorsabb körét - F1VILÁG.HU

Furcsa baki miatt vették el Ricciardo leggyorsabb körét

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Rendkívül furcsa szituáció miatt veszítette el a versenyben futott leggyorsabb körét a Kanadai Nagydíjon Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző a vasárnapi verseny 70. körében futotta meg a futam leggyorsabb körét, később azonban kiderült, az mégsem az ő, hanem csapattársa, Max Verstappen nevéhez fűződik.

Ennek oka pedig nem más, mint Winnie Harlow kanadai divatmodell, aki a tervezettnél 1 körrel korábban, a 69. kör végén meglengette a kockás zászlót a mezőnynek.

Bár a versenyben résztvevők természetesen pontosan tudták, hogy a futam 70 körös, a Sportszabályzat szerint, ha valamilyen okból kifolyólag korábban meglengetik a kockás zászlókat, akkor a meglengetés előtti teljes kör alapján hirdetnek végeredményt.

Így adódott, hogy a vasárnapi versenyen ugyan 70 kört tett meg az F1-es mezőny, a végeredményt a 68. kör alapján határozták meg, Daniel Ricciardo tehát emiatt elveszítette a versenyben futott leggyorsabb körét.

Ebből a szempontból szerencse, hogy az utolsó két körben nem történt előzés a pályán, hiszen abban az esetben a furcsa baki miatt a pozíciócserék sem számítottak volna bele a verseny hivatalos végeredményébe.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a bakiért nem a zászlót lengető szupermodell a felelős, neki ugyanis egy körrel korábban adták oda a kockás zászlót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!