Furcsa hiba: Nem volt elég üzemanyag Norris autójában - F1VILÁG.HU

Furcsa hiba: Nem volt elég üzemanyag Norris autójában

HIRDETÉS
Furcsa problémával szembesült a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén Lando Norris: a brit pilóta autójába egész egyszerűen nem töltöttek elég üzemanyagot, emiatt pedig a Q3-ba való továbbjutása is veszélybe került.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 19: Lando Norris, McLaren MCL35M during the French GP at Circuit Paul Ricard on Saturday June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A McLaren versenyzője a 7. helyen állt a kvalifikáció második szakaszában, amikor a bokszba hívták, mielőtt befejezte volna utolsó gyorskörét. Norris versenymérnöke, Will Joseph a rádión azt mondta versenyzőjének, később elmagyarázza az okokat.

Norrisnak szerencséje volt, így is továbbjutott ugyanis a Q3-ba, ahol végül a 8. rajthelyet szerezte meg. Az időmérő után pedig elárulta, egy probléma miatt kevesebb üzemanyag került autójába a Q2-ben.

„Volt némi problémánk a tankolással, szóval nem volt elég üzemanyag az autóban” – mondta a fiatal pilóta. „Nem teljesíthettem a második etapomat, de szerencsére első nekifutásra elég jó kört futottam, így ez nem került semmibe. De egy kicsit azért szerencsés voltam.”

Norris elismerte, kissé idegesen várt a garázsban, és bízott abban, hogy nem fog kiesni a második szakasz végén.

„A pálya nyilván folyamatosan javult. És szerintem a szél is változott egy kicsit a Q2 végén, ez pedig egy kicsit meglepett a Q3 elején.”

A McLaren versenyzőjét mindkét Ferrari-pilóta, illetve Pierre Gasly is megelőzte az időmérőn – Norris azt mondja, egész egyszerűen nem elég jó a tempójuk Franciaországban.

„Az autó nem volt borzasztó. Küszködtünk egy kicsit a lassú- és gyors kanyarok közti különbségekkel, a megfelelő egyensúly megtalálásával. Szóval semmi jelentős, nem arról van szó, hogy szörnyű vezetni az autót. Úgy érzem, tisztességes kört futottam – nem tökéleteset, de tisztességeset. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!