Furcsa ok miatt változtatott eheti tesztprogramján a Ferrari - F1VILÁG.HU

Furcsa ok miatt változtatott eheti tesztprogramján a Ferrari

HIRDETÉS
Meglehetősen furcsa ok miatt volt kénytelen változtatni fioranói tesztprogramján a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olaszok az utolsó pillanatban úgy döntöttek, nem a tavalyi, hanem 2018-as autójukkal köröznek.
FERRARI F1 TEST FIORANO - GIOVEDI 28/01/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, a Ferrari egy négynapos tesztprogramot tart házi tesztpályáján – ennek keretében Charles Leclerc, Carlos Sainz, valamint az istálló tesztpilótája, Robert Shwartzman a 2021-es versenyautóval rótta volna a köröket.

A Ferrari viszont az utolsó pillanatban módosított, és a csapat végül a 2018-as, SF71H kódjelű versenygéppel kezd el dolgozni a tervezettnél egy nappal később, szerdán.

Úgy tudni, a Forma-1 csapatai korábban megállapodtak abban, hogy 2022-ben lehetőség lesz tesztelni a 2021-es versenyautókkal, hiszen a száguldó cirkusz szabályai jelentősen megváltoztak az idei évre. Az erre vonatkozó szabályt viszont formálisan nem fogadták el, és nem is ratifikálták, az február elején kerülhet az F1 Bizottsága elé, majd a Motorsport Világtanács (WMSC) véglegesítheti.

A Ferrari kedden délután arról adott tájékoztatást, állásfoglalást kért a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a szabályértelmezésre vonatkozóan – amíg választ nem kapnak, a 2018-as autóval dolgoznak.

Ma egyébként a Ferrari mellett az AlphaTauri is elkezdett tesztelni pilótáival: a faenzai kiscsapat a 2020-as modellel rója a köröket Imolában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!