Futam után is osztottak büntetést a versenybírák

Fotó: Scuderia Toro Rosso
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 6, 2018 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1W6QSBPZD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Bőven volt dolguk az F1-es Brit Nagydíjon az FIA versenybíráinak, ugyanis számos incidenst kellett vizsgálniuk a futam során – és még utána is.

A versenyt követően Pierre Gasly kénytelen lemondani a pontszerző 10. pozíciójáról, miután 5 másodperces időbüntetést kapott a Sergio Perezzel történt ütközés miatt.

A két pilóta a biztonsági autós periódusokat követően csatázott egymással, ám az utolsó sikánban összeértek, emiatt Sergio Perez lecsúszott a pályáról, Gasly így könnyedén meg tudta őt előzni.

Az FIA stewardjai megvizsgálták az esetet a verseny után, és úgy döntöttek, Gaslyt 5 másodperces büntetésben részesítik, ezzel a 10. helyről a 13. pozícióba csúszik vissza, ráadásul két büntetőpontot is bezsebelt.

A büntetéssel Sergio Perez örökölte tőle a 10. helyet, rajta kívül Stoffel Vandoorne és Lance Stroll került még elé.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS