Garcia: Hiba volt vádalkut kötni Piquet-vel

A Spanyol Motorsport Szövetség elnöke, Carlos Garcia kritikus szavakkal illette az FIA-t, amiért védettséget biztosított Nelsinho Piquet-nek, aki ennek fejében mindent kipakolt, és megerősítette, hogy csapata utasítására törte össze autóját tavaly Szingapúrban.

A Spanyol Motorsport Szövetség elnöke, Carlos Garcia kritikus szavakkal illette az FIA-t, amiért védettséget biztosított Nelsinho Piquet-nek, aki ennek fejében mindent kipakolt, és megerősítette, hogy csapata utasítására törte össze autóját tavaly Szingapúrban.

A Renault-nak jelenése lesz a Motorsport Világtanács jövő hétfőre összehívott rendkívüli ülésén Párizsban, hogy magyarázatot adjon a sport történetének első éjszakai versenyén történtekre, ahol brazil pilótája a vád szerint szándékosan csapta falnak az autóját, hogy ezzel csapattársa, Fernando Alonso kezére játssza a győzelmet.

Piquet-nek viszont már nincs mitől félnie, ugyanis védettséget kapott az FIA-tól a perdöntő bizonyítékért cserébe, ami Garcia szerint hatalmas hiba volt a szövetség részéről, mert a brazilnak ugyanúgy felelnie kellene a történtekért, mint csapatának.

“Ha csak rajtam múlna, ez a srác még egy vakot sem kísérhetne a járdán” – mondta Garcia az Onda Cero spanyol rádiónak. “Ez egy huligán tett volt, amiből ő is profitált, mert eskü alatt vallotta, hogy azért tette, hogy meghosszabbítsák szerződését 2009-re, és a szezon végéig kifizessék.”

“Ezt az esetet nem csak a Motorsport Világtanács és az FIA, hanem egy polgári bíróság előtt is meg kellene tárgyalni. A sajtóból értesültem arról, hogy Mr. Nelsinho védettséget fog kapni, ami szerintem abszolút nem helyénvaló.”

Garcia ennél is tovább ment, és mind az idősebbik, mind a fiatalabbik Piquet-t komoly kritikával illette. Előbbit azért, ahogy kezelte az ügyet, utóbbit pedig azért, ahogy az elmúlt másfél évben versenyzett.

“Egy ostoba kölyök, aki még azt sem tudja, hogy nyomja-e a gázt, avagy sem, mert az nem véletlen, hogy 17 balesete volt, mióta a Renault-nál versenyez” – mondta a spanyol, aki mindezek ellenére úgy gondolja, hogy Flavio Briatore és Pat Symonds a lehető leghelyesebben döntött, mikor lemondott pozíciójáról.

“A Renault egy nagyon komoly cég, amely sok évet töltött a motorsportban, és nem volt kétes ügye. Ha ezt az erkölcstelen dolgot valóban elkövették, és az ennek a két embernek a műve volt, akkor jó, hogy távoztak a Forma-1-ből.”

“Legyen bármilyen ismert is valaki, mint Flavio Briatore vagy a főmérnök, az teljesen egyértelmű, hogy ilyen emberekre nincs szükség a Forma-1-ben.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!