Friss hírek

Gascoyne komoly előrelépésre számít 2009-ben

A Force India sokkal jobb formában lesz az év ezen szakaszában a következő idényben, véli a csapat technikai vezetője, Mike Gascoyne, aki szerint az indiai alakulat komoly előrelépésre számíthat a következő tizenkét hónapban.

A Force India sokkal jobb formában lesz az év ezen szakaszában a következő idényben, véli a csapat technikai vezetője, Mike Gascoyne, aki szerint az indiai alakulat komoly előrelépésre számíthat a következő tizenkét hónapban.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben még Spyker néven futó istálló mindössze csak egyetlen pontot szerzett, Gascoyne úgy érzi, hogy az új tulajdonos, Vijay Mallya érkezésével megnyílik az út a kiscsapat előtt a Forma-1-ben.

“Úgy gondolom, hogy minden okunk megvan arra, hogy bizakodóak legyünk” – mondta a szakember Mumbai-ban. “Eddig nem tudták megfelelően irányítani a csapatot, az elmúlt évben csak botladoztunk, ugyanis senki nem volt hajlandó pénzt invesztálni a projectbe. Éppen ezért bár mindent megtettünk, képtelenek voltunk a javulásra, bele kellett törődnünk, hogy az utolsó sorban vagyunk.”

“Azonban hiszem, hogy képesek leszünk közelebb kerülni az élbolyhoz, ha megvan a megfelelő költségvetésünk, és szakembereink is elhivatottan dolgoznak. Meggyőződésem, hogy egy év múlva sokkal erősebb lesz a csapat. Az megint egy másik kérdés, hogy egy ilyen kis csapat meddig menetelhet előre. Azonban úgy gondolom, hogy a jelenlegi költségvetésünkkel minden esélyünk megvan a fejlődésre.”

“Észrevehetően kell fejlődni, mert egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy csak úgy kidobja a pénzt az ablakon” – magyarázta Gascoyne. “Ha sikerül betörnünk a középmezőnybe, és néha pontokat is szerzünk, akkor a befektetők felfigyelnek ránk, pénzt hoznak a csapathoz, ami lehetővé teszi, hogy a dobogós helykért is harcba szállhassunk. Azonban ez három-négy évbe is telhet.”

“Elég csak egy pillantást vetni a Ferrarira és a McLarenre, amely csapatok ismét az élen lesznek az idei évben, és a stabilitásukra építenek. Néhány csapat radikális újításként mutatja be autóját, és nem látom, hogy gyorsabbak lennének, mint korábban” – folytatta a szakember, aki szerint mindenük megvan ahhoz, hogy fejlődést érjenek el az idei évben.

“Legalább olyan jó szélcsatorna-programunk van, mint a többieknek, de azt nem titkolhatjuk, hogy jelenleg két másodperc a lemaradásunk.”

Amellett, hogy bízik csapata technikai felkészültségében, Gascoyne elmondta, sokat vár a Renault egykori versenyzőjétől, Giancarlo Fisichellától az idei esztendőben.

“Giancarlo nem igazán tudja, hogy miért voltunk olyan rosszak a tavalyi évben, mert nem gondolja, hogy ennyire gyenge lenne az autó” – mondta a szakember. “Bízik benne, hogy meglepetést tud okozni néhány embernek. Igazából eddig azt az autót vezette, amellyel a tavalyi évet befejeztük, de számos újítással készülünk a következő idényre. Az autó mechanikailag a tavalyi B specifikációs modell lesz, de egy teljesen új aerodinamikai csomagot kap, néhány mechanikai újítással. Az új csomagot a hónap végi barcelonai teszten vetjük majd be először.”

A Force India a Giancarlo Fisichella Adrian Sutil párossal vág neki az idei Forma-1-es világbajnokságnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!