Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Gasly 2 hónap hotelezés után hazatért

Két hónapon át egy dubaji hotelben tengette a mindennapokat az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly, a francia pilóta azonban most hazatért.

A fiatal versenyző a mezőny többi tagjával együtt elutazott március közepén az Ausztrál Nagydíjra, mely versenyt a koronavírus-járvány miatt végül az utolsó pillanatban töröltek.

Gasly ezután nem tudott hazautazni olaszországi otthonába az utazási korlátozások miatt – és bár szülőföldjére, Franciaországba hazamehetett volna, ő végül úgy döntött, Dubajban vészeli át a nehéz időszakot trénerével.

„Azért döntöttünk úgy, mert jobb létesítmények vannak Dubajban, mint Franciaországban. Keményen tréningeztem az elmúlt pár hónapban. A jó dolog az, hogy amióta megérkeztünk Dubajba, nagyon ráfókuszáltunk az edzésekre” – fogalmazott Gasly.

View this post on Instagram

Been great to get consistent training over the last few weeks, improving more & more day by day. Let’s keep smiling, keep training and hope for some racing & freedom soon.🤞

A post shared by PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly) on

Mivel a hotel nyilvános tereit a járvány miatt lezárták, egy üres apartmant gyakorlatilag átalakítottak edzőteremmé.

„Volt futópad, súlyok… Minden, amire szükségünk volt a mozgáshoz, és ahhoz, hogy formában maradjunk” – dicsérte a francia versenyző a szálloda személyzetét. „Eljutottam egy gokartpályára is, szóval néhány napot gokartozással tölthettem, ami mindig jó az edzés, illetve szórakozás szempontjából is.”

Gasly elárulta azt is, hetente hat napot edzett: három napot kardióval, hármat egyéb testmozgással, illetve súlyokkal való edzésekkel töltött. Múlt héten viszont elutazott családjához Franciaországba.

„Utána pedig hazamegyek Olaszországba, és folytatom az edzést. Sok időnk van még az első verseny előtt.”

„Őszintén szólva nagyon élveztem az itt töltött időt az elmúlt két hónapban. Valószínűleg hiányozni is fog, de tudom, hogy hamarosan visszatérek majd Dubajba!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!