Költségplafon-ügy

Gasly 90 másodperccel a rajt előtt még azt hitte, nem tud elindulni 100. F1-es futamán

Katasztrofálisan indult, végül parádésan alakult a múlt vasárnapi Belga Nagydíj Pierre Gasly számára. A francia pilóta másfél perccel a rajt előtt még azt gondolta, el sem tud rajtolni 100. Forma-1-es futamán.

Az AlphaTauri versenyzője eredetileg a 8. helyről vágott volna neki a Belga Nagydíjnak, ám egy technikai probléma miatt autóját nem sokkal a kezdés előtt le kellett tolni a rajtrácsról. Az olasz istálló szerelői kőkeményen dolgoztak azon, hogy összekapják a rajtra az autót, amit végül sikerült is megtenni, így a francia pilóta csapattársához, Yuki Tsunodához hasonlóan a bokszból neki tudott vágni a versenynek.

„Az autót vissza kellett tolnunk a garázsba, és 90 másodperccel a rajt előtt még mindig azt gondoltuk, hogy nem tudunk részt venni a futamon, mert nem tudtuk beindítani a motort” – mondta a francia pilóta a futam után az F1TV-nek. „Aztán hirtelen életre kelt az autó, versenyezhettünk, de egy kicsit hátrébbról, mint gondoltuk.”

Gasly végül igazán erős versenyt futott, a csapat pedig remekül taktikázott, így a francia pilóta a 9. helyen ért célba, így 2 ponttal gazdagodott.

„Az első körben meg tudtam előzni Yukit az egyenesben – de az akkumulátorom üres volt, szóval rengeteg erőt veszítettem, így simán elment mellettem. De aztán a második körtől rendben volt a dolog. Igazán eseménydús első körök voltak, de aztán pozitívan csalódtam, hiszen vissza tudtam verekedni magam a top 10-be. Egyértelműen nagyon elégedett vagyok a versenyemmel.”

„A lehető legjobbat hoztuk ki ebből a futamból a bokszból indulva. Néhány verseny óta nem jött már össze a pontszerzés, ami igazán nehéz volt számunkra. Ráadásul ez volt a 100. nagydíjam a Forma-1-ben, szóval szerettem volna néhány pontot gyűjteni, hogy emlékezetes maradjon. Igazán jó futam volt.”

Gasly ugyanakkor azt mondja, sok munka vár még rájuk, az AlphaTauri autója ugyanis még nem teljesít úgy, ahogy szeretnék.

„Az autó még nem igazán teljesít úgy, ahogy szeretnénk, van még néhány terület, melyeken dolgoznunk kell, de örülök, hogy sikerült újra pontokat szereznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly 90 másodperccel a rajt előtt még azt hitte, nem tud elindulni 100. F1-es futamán
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!