Friss hírek

Gasly a bokszból rajtol az Olasz Nagydíjon

A bokszutcából vág majd neki a délutáni Olasz Nagydíjnak az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly.

A francia pilóta a 6. helyen végzett a pénteki időmérő edzésen, így ebből a pozícióból vághatott neki a szombati sprintfutamnak. Gasly azonban már rögtön az első körben balesetet szenvedett, a monzai pálya Curva Grande nevű kanyarjában csapta falnak autóját leszakadó első szárnya miatt.

Mivel az AlphaTauri versenyzője eleve a mezőny végéről vágott volna neki a futamnak, csapata úgy döntött, kihasználja a lehetőséget, és változtat autójának beállításain, emellett egy új erőforrást is beépít a versenygépbe.

Az FIA technikai delegáltja, Jo Bauer megerősítette, Gasly egy új belső égésű motort, egy új turbót, egy új MGU-H-t, egy új MGU-kt, egy új vezérlőelektronikát és egy új energiatárolót is kapott a mai versenyre. Emellett Gasly autójában a váltót is kicserélték.

Gasly így az utolsó helyről vágott volna neki a futamnak, ám mivel a Honda egy eltérő specifikációjú energiatárolót épített autójába, a bokszból startol majd.

A fiatal pilóta a szombati sprintfutam után úgy nyilatkozott, pontosan tudja, nehéz dolga lesz felzárkózni a pontszerzők közé.

„Láttam, hogy Lewis [Hamilton] mennyire küszködött, nem tudta megelőzni Landót [Norris]” – mondta Gasly.

„Ugyanez történt az Alpine-okkal és az Aston Martinokkal is, körökig nagyon közel voltak egymáshoz, de nem tudtak előzni. Tudjuk, hogy rendkívül nehéz lesz felzárkózni. De hogy a 18., a 11., vagy a 15. helyen végzek-e, az teljesen mindegy…”

„Mindent meg kell tennünk azért, hogy legalább 1 pontot gyűjtsünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!