Gasly a büntetéséről beszélt: Nem trükközni próbáltam! - F1VILÁG.HU

Gasly a büntetéséről beszélt: Nem trükközni próbáltam!

HIRDETÉS
Remek versenyt futott Austinban, mégsem jött össze Pierre Gasly számára a pontszerzés – a francia pilóta kétszer is büntetést kapott, a futam után pedig csalódottan nyilatkozott. Azt mondja, bár valóban hibázott, nem rossz szándék vezérelte.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Gaslyt azért büntették meg a verseny során, mert a biztonsági autós időszak során nem tartotta be a maximum 10 autónyi távolságot. Az AlphaTauri versenyzője így pontszerző helyről esett vissza, a futam után ráadásul újabb 10 másodperces időbüntetést kapott a korábban kiszabott szankció nem megfelelő letöltéséért. Az ifjú versenyző a verseny után magyarázatot adott a történtekre – a büntetést viszont természetesen elfogadja.

„Landóval csatáztam. Ezen a ponton még minden nagyszerű volt. A biztonsági autós incidenst meg kell még néznem, de nem próbálkoztam semmi okossággal. Újabb hétvége, újabb büntetés” –mondta a francia, aki ezzel együtt elfogadja a büntetést.

„Ha döntenek valamiről, egyszerűen el kell fogadni. Nem próbálkoztam semmilyen trükkel. Ha az előtted lévő srác lepadlózza, miközben te épp fékezel, hogy melegítsd a fékeket, hirtelen nagyon megnő a különbség.”

„De elvégre az én hibám volt, és mivel letöltöttük a büntetést, a biztonsági autó pedig bent volt, mindenki összerázódott. 5-6 pozíciót veszítettünk, és a Landóval való csata helyett visszacsúsztunk a mezőny végére.”

Gasly jövőre már az Alpine csapatánál folytatja pályafutását, és bár nehéz versenyei voltak mostanában, azt mondja, élvezi a küzdelmeket.

„Nagyon élveztem a versenyt. Igazán ígéretes tempót mutattunk, hiszen a 8. helyen autóztam, Lando előtt voltam. Nagyszerű csatát vívtam vele, és [Sebastian] Vettellel küzdöttünk. Szerintem nagyon biztató volt, ezért is vagyok csalódott, hogy nem lett meg a jutalma, és kaptam még egy büntetést. Sokkal jobb délután lehetett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!