Friss hírek

Gasly a büntetéséről beszélt: Nem trükközni próbáltam!

Remek versenyt futott Austinban, mégsem jött össze Pierre Gasly számára a pontszerzés – a francia pilóta kétszer is büntetést kapott, a futam után pedig csalódottan nyilatkozott. Azt mondja, bár valóban hibázott, nem rossz szándék vezérelte.

Gaslyt azért büntették meg a verseny során, mert a biztonsági autós időszak során nem tartotta be a maximum 10 autónyi távolságot. Az AlphaTauri versenyzője így pontszerző helyről esett vissza, a futam után ráadásul újabb 10 másodperces időbüntetést kapott a korábban kiszabott szankció nem megfelelő letöltéséért. Az ifjú versenyző a verseny után magyarázatot adott a történtekre – a büntetést viszont természetesen elfogadja.

„Landóval csatáztam. Ezen a ponton még minden nagyszerű volt. A biztonsági autós incidenst meg kell még néznem, de nem próbálkoztam semmi okossággal. Újabb hétvége, újabb büntetés” –mondta a francia, aki ezzel együtt elfogadja a büntetést.

Hirdetés
 

„Ha döntenek valamiről, egyszerűen el kell fogadni. Nem próbálkoztam semmilyen trükkel. Ha az előtted lévő srác lepadlózza, miközben te épp fékezel, hogy melegítsd a fékeket, hirtelen nagyon megnő a különbség.”

„De elvégre az én hibám volt, és mivel letöltöttük a büntetést, a biztonsági autó pedig bent volt, mindenki összerázódott. 5-6 pozíciót veszítettünk, és a Landóval való csata helyett visszacsúsztunk a mezőny végére.”

Gasly jövőre már az Alpine csapatánál folytatja pályafutását, és bár nehéz versenyei voltak mostanában, azt mondja, élvezi a küzdelmeket.

„Nagyon élveztem a versenyt. Igazán ígéretes tempót mutattunk, hiszen a 8. helyen autóztam, Lando előtt voltam. Nagyszerű csatát vívtam vele, és [Sebastian] Vettellel küzdöttünk. Szerintem nagyon biztató volt, ezért is vagyok csalódott, hogy nem lett meg a jutalma, és kaptam még egy büntetést. Sokkal jobb délután lehetett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly a büntetéséről beszélt: Nem trükközni próbáltam!
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!