Friss hírek

Gasly: A Honda az utolsó versenyig nyomni fogja!

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Bár az idei szezon végén kivonulnak a Forma-1-ből, Pierre Gasly szerint a Honda 2021-ben minden követ megmozgat azért, hogy jelentősen javítson V6-os erőforrásán.

A Red Bull és az AlphaTauri motorpartnere még ősszel jelentette be, a következő idény végén hátat fordít a száguldó cirkusznak.

A két istálló nehéz helyzetbe került, hiszen még mindig nem tudni, milyen motorokkal vágnak neki a 2022-től kezdődő új érának. A Red Bull elsődleges terve, hogy továbbra is a Honda erőforrásait használják, ehhez azonban a motorfejlesztések befagyasztására lenne szükség.

Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly szerint a Honda mindent belead még az idei fejlesztésekbe.

„Szerintem remek terveik vannak” – mondta a francia tehetség.

„Tudok néhány dologról, amik jól hangzanak, de nem akarok a nevükben beszélni. Kíváncsian várom a köridőket. De azt tudom, hogy a Honda dolgozik, és biztos vagyok abban, hogy csak azért, mert a 2021-es év végén távoznak, nem adnak fel mindent. Ez nem az ő mentalitásuk.”

„Az utolsó versenyig mindent beleadnak. Azt gondolom, folyamatosan próbálnak javítani a csomagon. Abu Dhabiban Max megszerezte a pole-t a Mercedesek előtt, a négy Honda-motoros autó a Q3-ban volt – szóval elég jó szintre jutottunk el. Nyilván, ha 2021-ben még erősebbek lennénk, az még jobb lenne!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!