Gasly a lángoló autóról: „Leolvastam az arcokról, hogy valami történik!” - F1VILÁG.HU

Gasly a lángoló autóról: „Leolvastam az arcokról, hogy valami történik!”

Lángra kapott Pierre Gasly versenyautója a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén, a történteknek azonban szerencsére nem lett következménye, a francia pilóta szerint pedig aggodalomra semmi ok.

Gasly épp visszatért a bokszba egyik etapját követően, és miközben az AlphaTauri szerelői tolták vissza autóját a garázsba, az egész egyszerűen lángra kapott a felső légbeömlő közelében. Gasly gyorsan kipattant a versenygépből, a tüzet pedig hamar eloltotta a csapat.

„Egy kicsit forró volt, de nincs mi miatt aggódni” – mondta Gasly. „Az üzemanyag légtelenítő be volt kötve, és valami elromlott, mert ilyen körülmények között kissé eltér a folyamat a szokásostól, és végül leégett egy kis festék.”

 

„Nem történt semmi komoly, ki tudtam szállni az autóból abban a pillanatban, hogy megláttam. Mondtam is a szerelőimnek, ’kétlem, hogy valaha is kiugrottam olyan gyorsan, mint ma’. De nem aggasztó a dolog a folytatást illetően. Láttam a tükörben, és leolvastam az arcokról is, hogy valami történik, és jobb, ha kiszállok.”

Gasly a 14. legjobb idővel zárta a napot, elmondása szerint pedig nem érezte túl kényelmesen magát autójában – még a lángok nélkül sem.

„A magunk részéről sokkal hepehupásabb, mint a korábbi években, szóval elég kellemetlen érzés volt. Nem tudom, hogy mindenkinél így volt-e. Ha visszaemlékszem, ugyan mindig nagyon hepehupás volt a pálya, de sokkal kevésbé, mint ezekkel az autókkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly a lángoló autóról: „Leolvastam az arcokról, hogy valami történik!”
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!