Gasly a nagy baleset ellenére elégedett a tesztekkel

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 26: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day one of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 26, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YJCPTM351W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Nem alakult jól a csütörtöki barcelonai tesztnap a Red Bull ifjú versenyzője, Pierre Gasly számára.

A francia versenyző utolsó tesztnapját teljesítette a 2019-es szezon előtt, ám mindössze 65 kört tudott megtenni, kora délután ugyanis nagy sebességgel kicsúszott a pályáról és a gumifalnak csapta autóját.

Gasly szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört. Ennek ellenére a fiatal versenyző optimistán nyilatkozott.

„Ma egy kicsit jobban odafigyeltünk a teljesítményre, és sokat tanultunk” – mondta a tesztnap végén a Red Bull pilótája.

„Sok még a tennivaló, de összességében elégedettek vagyunk. Jól érzem magam az autóban, és a csomaggal kapcsolatban is jók az érzéseim – a kasztni és a motor is nagyon jó.”

„Délután hibáztam a 9-es kanyarban és elveszítettem az uralmam az autó felett. Elég nagy baleset volt, de rendben vagyok. Egy kicsit remegtem, de alapvetően minden rendben. Leginkább a srácokat sajnálom a garázsban. Hosszú éjszaka vár rájuk, de a legfontosabb, hogy Max holnap autóba ül, és a pozitívumokra fókuszálunk.”

„Nem ideális így befejezni az utolsó tesztet, de a négy nap során sokat körözhettünk, és az mindenképp pozitívum. Jó a teljesítményünk, csak meg kell értenünk, hogyan maximalizálhatjuk a csomagunkat, hogy a lehető legjobb autóval érkezzünk Melbourne-be.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!