Gasly a nagy baleset ellenére elégedett a tesztekkel - F1VILÁG.HU

Gasly a nagy baleset ellenére elégedett a tesztekkel

HIRDETÉS
Nem alakult jól a csütörtöki barcelonai tesztnap a Red Bull ifjú versenyzője, Pierre Gasly számára.
Fotó: Red Bull Racing

A francia versenyző utolsó tesztnapját teljesítette a 2019-es szezon előtt, ám mindössze 65 kört tudott megtenni, kora délután ugyanis nagy sebességgel kicsúszott a pályáról és a gumifalnak csapta autóját.

Gasly szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört. Ennek ellenére a fiatal versenyző optimistán nyilatkozott.

„Ma egy kicsit jobban odafigyeltünk a teljesítményre, és sokat tanultunk” – mondta a tesztnap végén a Red Bull pilótája.

„Sok még a tennivaló, de összességében elégedettek vagyunk. Jól érzem magam az autóban, és a csomaggal kapcsolatban is jók az érzéseim – a kasztni és a motor is nagyon jó.”

„Délután hibáztam a 9-es kanyarban és elveszítettem az uralmam az autó felett. Elég nagy baleset volt, de rendben vagyok. Egy kicsit remegtem, de alapvetően minden rendben. Leginkább a srácokat sajnálom a garázsban. Hosszú éjszaka vár rájuk, de a legfontosabb, hogy Max holnap autóba ül, és a pozitívumokra fókuszálunk.”

„Nem ideális így befejezni az utolsó tesztet, de a négy nap során sokat körözhettünk, és az mindenképp pozitívum. Jó a teljesítményünk, csak meg kell értenünk, hogyan maximalizálhatjuk a csomagunkat, hogy a lehető legjobb autóval érkezzünk Melbourne-be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!