Gasly: A Red Bull nagyon elégedett a Hondával

Fotó: Pirelli
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15 during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2019 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Problémamentes volt a Red Bull Forma-1-es csapata számára az első téli teszthét, az energiaital-gyárosok pedig rendkívül elégedettek új motorpartnerükkel, a Hondával.

Az osztrák csapat színeiben csütörtökön Pierre Gasly róhatta a köröket, a francia versenyző 146 kört tett meg Barcelonában, és végül a 11. legjobb idővel zárta a napot.

Gasly a Honda teljesítményével kapcsolatban elárulta, úgy érzi, elégedettek lehetnek.

„Szerintem nagyon jó. Ha a Toro Rossót nézzük, ők is nagyon gyorsak voltak a Honda-motorral, és mi is elégedettek vagyunk vele” – nyilatkozta a francia tehetség.

„Van még tennivaló, de szerintem a Honda nagyon jó munkát végzett a télen. És lesz még néhány dolog jövő héten, de az első négy nap igazán jó volt.”

A Honda F1-es főnöke, Tanabi Tojoharu szintén elégedett volt az új V6-os motorral.

„Biztató, hogy teljesíteni tudtuk a tervezett programot mindkét csapatunkkal” – fogalmazott a szakember.

„A csütörtöki napon is minden simán ment, rengeteg adatot gyűjtöttünk. Ez az első alkalom a hibrid érában, hogy két csapatot is ellátunk motorokkal, és ezen a teszten sokat tanultunk arról, hogyan dolgozzunk együtt mindkettővel.”

„Nem voltak különösebb gondok az erőforrással a teszt során. A következő pár napot azzal töltjük, hogy kielemezzük az adatokat, hogy előre tudjunk lépni a fejlesztésekkel az utolsó négy tesztnapon, a szezonnyitó ausztráliai verseny előtt.”

A köridők tekintetében nem remekelt a Red Bull – az összesített eredmények alapján Gasly 16., Max Verstappen 17. lett a 21 pilótából, előbbi versenyző azonban nem aggódik.

„Nagyon produktív napunk volt, megtettünk 146 kört, sok hosszú etapot futottunk, rengeteg tesztet elvégeztünk. Az általános érzések igazán jók az autóval kapcsolatban, még ha ez a köridőkben nem is mutatkozik meg.”

„Tesztelünk, tudjuk, mit csinálunk, szóval nagyon elégedett vagyok – és jövő héten folytatjuk a körözést.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!