Friss hírek

Gasly a Red Bull Perezzel kapcsolatos döntésére vár

Továbbra sincsenek hírek Pierre Gasly Forma-1-es jövőjével kapcsolatban – a francia versenyző egyelőre arra vár, hogy kiderüljön, „mi történik” a Red Bull nagycsapatánál. Egyre biztosabb ugyanakkor, hogy a tehetséges pilóta jövőre is az AlphaTauri alakulatát erősíti majd.

Gasly 2019-ben került a Red Bull Racinghez a Toro Rossótól, ám mivel az évad első felében nemigen tudta tartani a lépést Max Verstappennel, év közben visszaküldték őt a faenzai istállóhoz.

A 25 esztendős versenyző azóta valósággal szárnyal: már abban az évben dobogóra állt a Toro Rossóval, tavaly a már AlphaTauri néven szereplő istállónak pedig győzelmet is szerzett az Olasz Nagydíjon, idén pedig újra felállhatott a pódiumra egy alkalommal.

Az egyik, jövőjét érintő legfontosabb kérdés ugyanakkor az, a Red Bull Racing megtartja-e Sergio Perezt a 2022-es idényre. Ha igen, szinte biztos, hogy Gasly marad az AlphaTaurinál.

„Azt hiszem, elég egyértelmű a dolog részemről, a Red Bull kezében van a jövőm” – mondta a francia pilóta. „Maxnak szerződése van a jövő évre a nagycsapathoz, Sergiónak pedig azt hiszem, 1 évre szóló megállapodása van. Szóval majd meglátjuk, mi lesz ott, és mi történik velünk.”

„Nyilván egy ideig még szerződésem van velük, és meggyőződésem, hogy valamikor a nyári szünetben, vagy a nyári szünet után megkapjuk a válaszokat.”

Gasly már a Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen is arról beszélt újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak, hogy nagyon élvezi jelenlegi vezérpilótai szerepét az AlphaTaurinál. Most szintén azt mondta, remekül tud együtt dolgozni csapatnál.

„Azt hiszem, szeretnének egy vezérpilótát az AlphaTauriba, aki előreviheti és felvirágoztathatja ezt a csapatot, és szerintem remek a munkakapcsolatunk, és tényleg szeretném is előrébb juttatni ezt az istállót. De alapvetően csak arra fókuszálunk, hogy hétvégéről hétvégére jól teljesítsek, és versenyről versenyre megmutassam a bennem rejlő potenciált.”

„Az ő kezükben van, hogy feljebb akarnak-e tenni, vagy elégedettek-e a jelenlegi párosukkal. Attól függ, Sergio hogy teljesít, és milyen jövőt terveznek az AlphaTaurinak. Sok dologról egyeztetünk. Jól megy minden, de jelenleg ennél többet nem tudok mondani. De arra számítok, hogy a következő pár hétben már lesznek híreim.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!