Friss hírek

Gasly aggódik: Ez így nem mehet tovább!

Nagyon szüksége van az AlphaTauri Forma-1-es csapatának a fejlesztésekre – ezt mondja az istálló francia versenyzője, Pierre Gasly, aki arról beszélt, a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon olyan gyenge tempót mutattak, hogy esélyük sem volt a jó eredmény elérésére.

Gasly csapattársát megelőzve a 15. helyen ért célba a múlt vasárnapi, spielbergi versenyen, saját bevallása szerint pedig hiába próbált meg mindent, a gyenge autóval egész egyszerűen képtelen volt a pontszerzés közelébe kerülni. A fiatal pilóta szerint éppen ezért mihamarabb szükségük van arra, hogy javítsanak versenygépükön, máskülönben még jobban lemaradnak majd riválisaiktól.

„Az időmérőtől eltekintve az egész hétvége egy katasztrófa volt” – mondta a francia versenyző. „A tempót tekintve sehol sem voltunk. Minden tőlem telhetőt megtettem az autóban ülve, de jelenleg egész egyszerűen nincs mit tenni. Szóval úgy gondolom, kétségbeesetten szükségünk van ezekre a fejlesztésekre, hogy tisztességes eredményeket tudjunk elérni.”

Hirdetés
 

Gaslynak igencsak problémás versenye volt vasárnap: nem elég, hogy az autó tempója nem volt meg, még büntetést is kapott a pálya többszöri kiszélesítéséért.

„Ugyanaz a szabály vonatkozik mindenkire. Én nem tartottam tiszteletben, szóval büntetést kaptam, az én hibám volt” – ismerte el az AlphaTauri versenyzője. „Láttam, hogy elég sokan kaptak utolsó figyelmeztetést. Szerinte korábban jobb volt, amikor nem voltak ezek a pályahatárok. A dupla kerékvető miatt amúgy sem tudunk szélesebben fordulni – de bármilyen szabályt is hoznak, nekünk be kell tartanunk.”

Gasly ráadásul a futam során Sebastian Vettellel is összeütközött, amiért újabb büntetést osztottak ki rá.

„Próbálok olyan keményen harcolni, amennyire csak tudok. Büntetést kaptam, szóval gondolom, én voltam a hibás. Ugyanakkor viszont, amikor az ember kerék a kerék elleni harcot vív valakivel, az mindig kockázatos – ezt szerintem láttuk már sokszor. Nem volt szándékos, de balszerencsésen végződött Sebastian számára.”

Gasly szerint a jobb eredmények az AlphaTauri csapatának új fejlesztésein múlnak, melyek várhatóan a jövő heti Francia Nagydíjon érkeznek majd.

„Akár Yukit [Tsunoda], akár engem nézünk, még a stratégiával is pozíciót veszítettünk a bokszban. De a lényeg, hogy nem volt tempónk” – mondta a hazai futamára készülő francia pilóta. „Ezzel a sebességgel csinálhatunk bármit a stratégiával. Így egyszerűen nem folytathatjuk. Szóval szükségünk lesz új elemekre, és remélhetőleg azok jönni is fognak Franciaországban, így jobb tempót tudunk majd mutatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!