Gasly aggódik: Ez így nem mehet tovább! - F1VILÁG.HU

Gasly aggódik: Ez így nem mehet tovább!

HIRDETÉS
Nagyon szüksége van az AlphaTauri Forma-1-es csapatának a fejlesztésekre – ezt mondja az istálló francia versenyzője, Pierre Gasly, aki arról beszélt, a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon olyan gyenge tempót mutattak, hogy esélyük sem volt a jó eredmény elérésére.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage prior to the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly csapattársát megelőzve a 15. helyen ért célba a múlt vasárnapi, spielbergi versenyen, saját bevallása szerint pedig hiába próbált meg mindent, a gyenge autóval egész egyszerűen képtelen volt a pontszerzés közelébe kerülni. A fiatal pilóta szerint éppen ezért mihamarabb szükségük van arra, hogy javítsanak versenygépükön, máskülönben még jobban lemaradnak majd riválisaiktól.

„Az időmérőtől eltekintve az egész hétvége egy katasztrófa volt” – mondta a francia versenyző. „A tempót tekintve sehol sem voltunk. Minden tőlem telhetőt megtettem az autóban ülve, de jelenleg egész egyszerűen nincs mit tenni. Szóval úgy gondolom, kétségbeesetten szükségünk van ezekre a fejlesztésekre, hogy tisztességes eredményeket tudjunk elérni.”

Gaslynak igencsak problémás versenye volt vasárnap: nem elég, hogy az autó tempója nem volt meg, még büntetést is kapott a pálya többszöri kiszélesítéséért.

„Ugyanaz a szabály vonatkozik mindenkire. Én nem tartottam tiszteletben, szóval büntetést kaptam, az én hibám volt” – ismerte el az AlphaTauri versenyzője. „Láttam, hogy elég sokan kaptak utolsó figyelmeztetést. Szerinte korábban jobb volt, amikor nem voltak ezek a pályahatárok. A dupla kerékvető miatt amúgy sem tudunk szélesebben fordulni – de bármilyen szabályt is hoznak, nekünk be kell tartanunk.”

Gasly ráadásul a futam során Sebastian Vettellel is összeütközött, amiért újabb büntetést osztottak ki rá.

„Próbálok olyan keményen harcolni, amennyire csak tudok. Büntetést kaptam, szóval gondolom, én voltam a hibás. Ugyanakkor viszont, amikor az ember kerék a kerék elleni harcot vív valakivel, az mindig kockázatos – ezt szerintem láttuk már sokszor. Nem volt szándékos, de balszerencsésen végződött Sebastian számára.”

Gasly szerint a jobb eredmények az AlphaTauri csapatának új fejlesztésein múlnak, melyek várhatóan a jövő heti Francia Nagydíjon érkeznek majd.

„Akár Yukit [Tsunoda], akár engem nézünk, még a stratégiával is pozíciót veszítettünk a bokszban. De a lényeg, hogy nem volt tempónk” – mondta a hazai futamára készülő francia pilóta. „Ezzel a sebességgel csinálhatunk bármit a stratégiával. Így egyszerűen nem folytathatjuk. Szóval szükségünk lesz új elemekre, és remélhetőleg azok jönni is fognak Franciaországban, így jobb tempót tudunk majd mutatni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!