Friss hírek

Gasly Alonsótól kapott pofont, mielőtt kiütötte Norrist

Az AlphaTauri francia pilótája sérült autóval körözött a Miami Nagydíjon, amikor egy szerencsétlen pillanatban összeért Lando Norris McLarenjével. Egyikük sem hibáztatja a másikat, de mindketten csalódottak.

Az első Forma-1-es Miami Nagydíj kétségkívül egyik leglátványosabb pillanatát okozta Pierre Gasly és Lando Norris találkozása. A páros 16 körrel a leintés előtt produkált látványos ütközést, biztonsági autós fázist előidézve ezzel. Ahogy azt sejteni lehetett, a mindkettejük futamának véget vetett balesetben Gasly sérült autója is nagy szerepet játszott.

A francia pilóta sokáig az őt üldöző Fernando Alonsóval volt csatában, aki a baleset előtti kör elején az egyes kanyarban egy bevetődéssel megpróbálta megelőzni ellenfelét. A manőver sikertelenül, egy koccanással zárult, és ez okozta Gasly további megpróbáltatásait. Gasly a sérült autóval megpróbált tovább menni, de a jobb hátsó futóműve olyan nagy ütést kapott, hogy az autó pályán tartása is komoly kihívásnak bizonyult.

Hirdetés
 

Próbáltunk még egy kört menni, hogy megnézzük, tudjuk-e folytatni, de az autó túlságosan megsérült. A pályán sem tudtam maradni és nem tudtam balra kanyarodni. Aztán a bokszba visszafelé menet lassan mentem a 7-esben, és minden autó elment mellettem. Próbáltam jobbra húzódni, hogy helyet hagyjak, de jött Norris és eltalálta a bal első kerekemet” – emlékezett vissza a történtekre a francia.

„Láttam, hogy néhányan elmennek mellettem, és igen, a 8-asban jobbra kanyarodtam, és aztán jött ő. Minden gyorsan történt. Próbáltam mindenkinek helyet hagyni, de túl közel jött, és eltalálta a kerekemet.”

Gasly úgy érzi, nem kell elnézést kérnie az ütközés miatt, hiszen minden tőle telhetőt megtett a baleset elkerülése érdekében.

„Próbáltam helyet hagyni. Láthatják az onboard felvételt. Nem tudom, hová mehettem volna” – tette hozzá.

Gasly magyarázatát hallva Norris elfogadta, hogy versenybaleset történt, de természetesen csalódottan kommentálta a történteket.

„A pálya jobbra tartott, ő pedig lényegében keresztben ment rajta. Biztosan az autó sérülése miatt. Nem tudom, mit tehettem volna, gondolom ez most balszerencsésen alakult” – értékelt a brit.

A látványos balesetet kiváltó koccanásért Fernando Alonso rögtön a leintést követően elnézést kért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!