Gasly attól fél, motorjuk miatt a Sauber mögé csúsznak

Fotó: Pirelli
2018 British Grand Prix. Pierre Gasly Toro Rosso

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly attól tart, azért fognak alulmaradni a Sauber csapatával szemben az idei bajnokságban, mert a Honda erőforrása nem lesz elég jó a Ferrariéhoz képest.

Az Alfa Romeo Sauber számára igazán jól alakultak az elmúlt versenyek, hiszen sok pontot gyűjtöttek, így egyre inkább szorongatják a Toro Rossót a bajnoki küzdelemben.

„A Sauber nagyon gyors, szóval szerintem nagyon-nagyon nehéz lesz őket magunk mögött tartani a jelenlegi tempónkkal, mert az ő csomagjuk erősebb” – mondta Gasly, utalva például a Ferrari vadonatúj fejlesztésű erőforrására.

„A kasztnit illetően mi még előrébb járunk, de a motort, illetve a komplett erőforrást tekintve – amit a Ferraritól kapnak –, nagy előnybe kerültek.”

„Arra számítok, hogy mostantól rendre pontokat gyűjtenek majd, szóval nehéz lesz őket magunk mögött tartani. De megtesszük, ami tőlünk telik.”

Gasly Bahreinben a 4., Monacóbna pedig a 7. helyen ért célba, Silverstone-ban pedig egy utólagos büntetés miatt elvettek tőle egy pontot. Csapattársa, Brendon Hartley mindössze 1 pontot gyűjtött eddig, amikor Bakuban a 10. helyen ért célba.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amikor lehetőség kínálkozik – mint Bahreinben és Monacóban –, akkor ott vagyunk és begyűjtjük a pontokat” – mondta Gasly.

„Normál körülmények között jelenleg nincs olyan csomagunk és tempónk, hogy a pontszerzők között harcoljunk. A Haas nagyon gyors, mint ahogy a Sauber is a Ferrari motorjaival. Láthattuk, hogy a Force India is jól szerepel, és a Renault csomagja is nagyon erős.”

„A mi kasztnink is jó, de a motorunk miatt rengeteg időt veszítünk. Budapesten lehet esélyünk, és mindent tökéletesen kell csináljunk, hogy begyűjtsünk néhány pontot.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!