Gasly attól fél, motorjuk miatt a Sauber mögé csúsznak

Fotó: Pirelli
2018 British Grand Prix. Pierre Gasly Toro Rosso

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly attól tart, azért fognak alulmaradni a Sauber csapatával szemben az idei bajnokságban, mert a Honda erőforrása nem lesz elég jó a Ferrariéhoz képest.

Az Alfa Romeo Sauber számára igazán jól alakultak az elmúlt versenyek, hiszen sok pontot gyűjtöttek, így egyre inkább szorongatják a Toro Rossót a bajnoki küzdelemben.

„A Sauber nagyon gyors, szóval szerintem nagyon-nagyon nehéz lesz őket magunk mögött tartani a jelenlegi tempónkkal, mert az ő csomagjuk erősebb” – mondta Gasly, utalva például a Ferrari vadonatúj fejlesztésű erőforrására.

„A kasztnit illetően mi még előrébb járunk, de a motort, illetve a komplett erőforrást tekintve – amit a Ferraritól kapnak –, nagy előnybe kerültek.”

„Arra számítok, hogy mostantól rendre pontokat gyűjtenek majd, szóval nehéz lesz őket magunk mögött tartani. De megtesszük, ami tőlünk telik.”

Gasly Bahreinben a 4., Monacóbna pedig a 7. helyen ért célba, Silverstone-ban pedig egy utólagos büntetés miatt elvettek tőle egy pontot. Csapattársa, Brendon Hartley mindössze 1 pontot gyűjtött eddig, amikor Bakuban a 10. helyen ért célba.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amikor lehetőség kínálkozik – mint Bahreinben és Monacóban –, akkor ott vagyunk és begyűjtjük a pontokat” – mondta Gasly.

„Normál körülmények között jelenleg nincs olyan csomagunk és tempónk, hogy a pontszerzők között harcoljunk. A Haas nagyon gyors, mint ahogy a Sauber is a Ferrari motorjaival. Láthattuk, hogy a Force India is jól szerepel, és a Renault csomagja is nagyon erős.”

„A mi kasztnink is jó, de a motorunk miatt rengeteg időt veszítünk. Budapesten lehet esélyünk, és mindent tökéletesen kell csináljunk, hogy begyűjtsünk néhány pontot.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!