Gasly autót tört, a tempóval viszont elégedett - F1VILÁG.HU

Gasly autót tört, a tempóval viszont elégedett

HIRDETÉS
Nem a legjobban indult a Forma-1-es Német Nagydíj hétvégéje a Red Bull ifjú titánja, Pierre Gasly számára. A francia pilóta autót tört a második szabadedzésen, ennek ellenére azonban optimistán várja a folytatást.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 26: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 26, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-212MN8PE12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Két hete, Silverstone-ban már látszott, Gasly összekapta magát, hiszen egész hétvégén remek teljesítményt nyújtott, a versenyen pedig a 4. helyen ért célba.

A fiatal pilóta az F1VILÁG.HU-nak adott exkluzív interjúban még csütörtökön arról beszélt, szeretné megtartani ezt a lendületet, és reményei szerint Németországban is erős hétvégét zár majd.

„Szeretném megtartani a silverstone-i lendületet, azt gondolom, az angliai hétvége igazán pozitív volt. Szolid hétvégénk volt péntektől egészen vasárnapig” – mondta lapunknak Gasly.

„Viszont nem volt minden tökéletes, úgyhogy tovább kell dolgoznunk, folyamatosan fejlődnünk kell azokon a területeken, amelyeken még van lehetőség erre. Szombaton és vasárnap remélhetőleg lesz egy kis eső.”

A tempóval nem is volt gond a pénteki edzéseken, a hétvége azonban nem indult könnyen Gasly számára: alig negyed órával a második edzés leintése után a falnak csapta autóját a pálya célegyenesében.

„Elég trükkös napunk volt. Sikerült sok kört megtenni az első edzésen, és jók voltak az érzéseim az autóval kapcsolatban. Elvégeztük a szokásos teszteket, és aztán a második gyakorláson volt néhány problémánk, amik miatt nem sikerült rövid etapot futni a lágy gumikkal, emiatt pedig hátracsúsztunk a tabellán. De az érzéseim jók az autóval kapcsolatban.”

„Sajnos az edzés vége felé elveszítettem az uralmamat az autó felett az utolsó kanyarból való kigyorsításkor, miközben épp a hosszú etapomat teljesítettem, és nekiütköztem a gumifalnak.”

„Szerencsére nem a versenymotoromat, vagy váltómat használtam, de nagyon sajnálom a srácokat a garázsban, és szeretnék elnézést kérni tőlük, mert hosszú éjszaka vár rájuk az autó újjáépítése miatt.”

„A szombati körülmények teljesen mások lesznek, szóval tanulnunk kell a mai napból, és ki kell elemeznünk azokat a teszteket, amiket elvégeztünk.”

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!