Friss hírek

Gasly biztos benne, lesznek még őrült versenyek idén

Csalódottan távozott Magyarországról Pierre Gasly, a francia pilóta mégis optimistán tekint a jövőbe, szerinte ugyanis lesznek még lehetőségei arra, hogy a dobogóért harcoljon.

Az AlphaTauri versenyzője az 5. helyről rajtolhatott a Magyar Nagydíjon, az első körben történt tömegbaleset után azonban a mezőny végére csúszott vissza.

Gasly végül a 6. helyen ért célba – Sebastian Vettel büntetése után pedig az 5. helyen végzett –, ám természetesen nem örült az eredménynek, hiszen úgy érzi, elszalasztottak egy lehetőséget.

A fiatal tehetség ugyanakkor nem csügged: biztos benne, hogy lesz még esélye arra, hogy az élen harcoljon.

„Voltak jó lehetőségeink Bakuban, és meg is ragadtuk őket a dobogóval” – mondta a fiatal pilóta, aki az Azeri Nagydíjon a 3. helyen ért célba.

„Magyarországon sajnos balszerencsések voltunk, és nem sikerült megragadni a pontokat, de számítok még őrült versenyekre.”

„Nagyon szoros küzdelmet látunk a bajnokság élén, őrültek a körülmények, és lesznek még lehetőségek. Szóval erre kell fókuszálnunk.”

„A Hungaroringen valakinek több szerencséje volt a rajtnál történtek után, de utána nagyon jó versenyt futottak, megőrizték a vezetést végig – és az embernek ott kell lennie, hogy kihasználja ezeket a lehetőségeket.”

A Hungaroringen rajtbalesetet okozó Valtteri Bottas Belgiumban 5 rajthelyes büntetést kap majd, Gaslyt azonban ez nem kárpótolja.

„Mindenki követ el hibákat. Én is hibázok, Lewis is hibázik. Viszont mindannyiunkat azért fizetnek, hogy versenyezzünk, ez a dolgunk. Ha pedig hibázik az ember, és három, négy, vagy öt autó is érintett, mint most, akkor nyilván büntetésre van szükség.”

„De ettől nem kapunk vissza egyetlen pontot sem. Szerintem a pozitívumokra kell koncentrálnunk. Nyilván elég csalódott vagyok, de szerintem még így is jó eredménynek számít az utolsó helyről a 6. pozícióban végezni, ráadásul a leggyorsabb kört is megfutottuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!