Gasly bombaformában, a Mercedeseket szorongatta pénteken - F1VILÁG.HU

Gasly bombaformában, a Mercedeseket szorongatta pénteken

HIRDETÉS
Bombaformában kezdte a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat Imolában Pierre Gasly. A francia versenyző a két Mercedes mögött a 3. legjobb idővel zárta a nyitónapot.
IMOLA, ITALY - APRIL 16: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 16, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Gasly már az első szabadedzésen is remekelt, az AlphaTauri autójával ugyanis a 4. legjobb időt futotta. A délutáni gyakorláson pedig továbbra gyorsult, és az élen végző Valtteri Bottastól mindössze 78 ezredmásodperccel lemaradva a 3. helyen végzett.

„Szerintem ez volt az egyik legjobb péntekünk csapatként. Délelőtt a 4., délután pedig a 3. helyen végeztem, és nagyon közel voltam az élen állókhoz” – mondta elégedetten a fiatal pilóta.

„Remekül éreztem magam az autóban az első körtől kezdve, és sikerült elég keményen nyomnom, mivel úgy vezethettem az autót, ahogy akartam. Szóval eredményes nap volt.”

„Kezdetben a rövid etapokra fókuszáltunk a lágy gumikon, elég erősnek is tűnt a tempó, majd a vasárnapi versenyre készülve megtettem néhány kört sok üzemanyaggal. Folytattuk a kemény munkát annak érdekében, hogy javuljunk legfőbb ellenfeleinkhez képest a középmezőnyben, és az eddig látottak alapján a tempó jó.”

„Most ki fogjuk elemezni a gyűjtött adatokat, és remélhetőleg sikerül tovább gyorsulni a szombati időmérőre.”

Az AlphaTauri másik versenyzője, Yuki Tsunoda a 7. legjobb idővel zárta a napot, őt azonban az első edzésen műszaki gondok hátráltatták, emiatt pedig a Honda az akkumulátort, illetve a vezérlőelektronikát is kicserélte erőforrásában.

„Nem tudtam sok kört megtenni az első edzésen egy probléma miatt, és összesen csak 4 gyorskör jutott. Amikor viszont pályán voltam, jól éreztem magam az autóban” – mondta a japán újonc.

„A csapat a két edzés között megoldott a felmerült problémát, és a második tréningen elkezdhettem felépíteni a tempómat. Remélhetőleg az időmérő előtt tovább javulhatok szombaton a harmadik edzésen.”

„Az előszezonban sok kört megtettem itt, de azt hiszem, rengeteg haszna volt a mai edzéseknek is. Főleg a gumikezelésről tanultam sokat, és sok érdekes adatot gyűjtöttünk a lágy gumikról, amiket most kielemezhetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!