Friss hírek

Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…

Nagyon csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly. A francia pilóta remekelt a szombati időmérőn, Valtteri Bottas elsőkörös hibája azonban érzékenyen érintette őt is. A mezőny végére csúszott vissza, végül a 6. helyen ért célba a Hungaroringen.

A fiatal pilóta remek teljesítményt nyújtott a kvalifikáción: a Ferrarikat és a McLareneket megelőzve az 5. rajtkockát szerezte meg, az esős körülmények között elrajtolt verseny azonban nem indult jól számára.

Gasly ugyanis belekeveredett abba a balesetbe, amit Valtteri Bottas idézett első az 1-es kanyarban. Az AlphaTauri versenyzője nem is rejtette véka alá véleményét a leintés után.

„Nem igazán tudom, mit mondjak azon kívül, hogy Valtteri elb*szta, és az első hat autót kiütötte a versenyből” – mondta újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak Gasly.

„Szerencsére az én autóm nem sérült meg Maxéval, Landóéval vagy Sergióéval ellentétben. A cél az volt, hogy a középmezőny legelejére kvalifikáljam magam, és a lehető legjobb helyzetből várjam a versenyt. Ezt sikerült is megtenni, majdhogynem túlteljesítettünk az időmérőn, a Ferrari és a McLaren előtt végeztünk, és jobban ki kellett volna használnunk ezt.”

„Nem tudhatjuk, mi történt volna, ha nincs az elsőkörös incidens, de nagy kár érte. Az utolsó helyre csúsztunk vissza, és nagyon nehéz volt felkapaszkodni ezen a pályán.”

„Viszont azt gondolom, nagyon jó napunk volt végül ezzel a 6. hellyel, megfutottuk a leggyorsabb kört is, de ha megnézzük, kik végeztek ma dobogón, akkor egy kicsit kiábrándító ez az eredmény. Azt gondolom, többet érhettünk volna el, ha egy kicsit több szerencsénk van a rajtnál.”

A versenyt Gasly honfitársa, Esteban Ocon nyerte meg az Alpine színeiben, a fiatal pilóta pedig természetesen gratulált a remek győzelemhez.

„Gratuláltam Estebannak és az Alpine-nak is a győzelemhez. Voltak, akik szerencsésebbek voltak az 1-es kanyarban történtek után, de utána nagyon jó versenyt futottak, megtartották a vezetést, és végső soron ott kell lenned, amikor ilyen lehetőség kínálkozik. A történtek ellenére sem volt könnyű győzelem, ők pedig elvégezték a munkát, szóval gratulálok nekik.”

„Ami minket illet, bőven van pozitívuma ennek a hétvégének: az időmérős tempónk elképesztően jó volt, a McLarennel és a Ferrarival harcoltunk, aminek nagyon örülök Silverstone után.”

„A versenyen pedig, amint eldöntöttük, hogy nyomni fogjuk, és sikerült jól felmelegíteni a gumikat, rendkívül jó tempót autóztunk. De sokat kellett egyébként spórolni a versenyen, és túl sokat veszítettünk a rajtnál. Sok pozitívum van, de balszerencsénk volt a Bottas által okozott rajtbalesettel. Nagyon nehezek voltak a körülmények, ilyenkor nem könnyű, sajnos most hibázott egyet, ami komoly hatással volt sok más versenyzőre.”

A szombati időmérőt követően egyébként megkérdeztük Gaslyt arról, az időjárás-előrejelzések ismeretében számítanak-e esőre a verseny idejére. Akkor azt mondta, bár ő nem időjós, biztos, hogy száraz, forró futamuk lesz. Amikor vasárnap, a leintést követően szembesítettük ezzel, és rákérdeztük, hogy készültek-e egyáltalán az esőre a beállítások tekintetében, az AlphaTauri versenyzője azt mondta: „Igen, meglepetés volt. Nem számítottunk arra, hogy ilyen hamar megérkezik az eső. Persze izgalmas, amikor így alakul, hiszen amikor ilyen körülmények között rajtolunk, mindig lehetnek lehetőségek” – mondta az F1Világ kérdésére a francia. „Hiszen lehetnek balesetek, kipöröghetnek a kerekek, sok minden történhet.”

„De végül nem kaptuk meg a lehetőséget arra, hogy az élen harcoljunk, amiért nagy kár.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!