Gasly dühös az AlphaTaurira: Négy autó került elénk! - F1VILÁG.HU

Gasly dühös az AlphaTaurira: Négy autó került elénk!

HIRDETÉS
Pierre Gasly értetlenül áll az AlphaTauri Szingapúrban alkalmazott stratégiájára. A csapata a száradó pályán váratlanul kihívta őt a bokszba, aminek következtében sorra előzték meg a riválisai.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 01: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 01, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Clive Rose/Getty Images,)

Kiábrándítóan zárult, pedig akár pozitívan is végződhetett volna Pierre Gasly versenye a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon. Az AlphaTauri francia pilótája a nedves körülmények között magabiztosan tartotta magát a hetedik pozíció környékén, ám a száradó pályán a csapata hirtelen a bokszkiállás mellett döntött, ami utólag óriási hibának bizonyult. A túl korai váltás miatt Gaslyt a mögötte autózó Sebastian Vettel és Lance Stroll, de még a jelentős hátrányban lévő Daniel Ricciardo is megelőzte, így a francia csak a tizedik helyen ért célba. A pilótát elsősorban az zavarja, hogy meg sem kérdezték, mit gondol a kerékcseréről.

„Szerintem nem végeztünk jó munkát. Hetedikek voltunk a két Aston Martin előtt. Miénk volt az előny, de mindent eldobtunk a túl korai bokszkiállással. Semmilyen kommunikációt nem folytattunk, amit nem igazán értek. A pillanat hevében kockáztattunk, amire nem lett volna szükség. Kiálltunk a bokszba, miközben mindenki más a pályán maradt, így négy autó került elénk.”

Gasly számára nagyon nehéz elfogadni, hogy az elkapkodott döntés miatt Vettel és Stroll is megelőzte őt, így az Aston Martin az AlphaTauri elé került a világbajnoki tabellán.

„Nagyon csalódott vagyok, mert visszacsúsztunk a kilencedik helyre. Kilenc pontot veszítettünk, kilenc értékes pontot. Szomorú vagyok, nem örülök a teljesítményünknek.”

Ha a mérnöke kikéri a véleményét, Gasly biztosan lebeszéli őt a kerékcseréről.

„Túl korai volt. Még nem beszéltem velük, de ezt felül kell vizsgálnunk. Megvannak a saját okaik a döntésre, de legalább kommunikálhattunk volna. Szingapúrban helyzeti előnyünk volt a két legfőbb riválisunkkal szemben, száradt a pálya és tudtuk, hogy a gumimelegítés nehéz lesz… Nem értem, miért kellett kockáztatni. Egyszerűen átadtuk a pozíciónkat.”

Az AlphaTauri másik pilótájának még kiábrándítóbb futama volt Szingapúrban: Yuki Tsunoda a száraz pályás gumikra váltva egy nedves pályaszakaszon megcsúszott, és a falnak ütközve kiesett a versenyből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!