Friss hírek

Gasly dühös az AlphaTaurira: Négy autó került elénk!

Pierre Gasly értetlenül áll az AlphaTauri Szingapúrban alkalmazott stratégiájára. A csapata a száradó pályán váratlanul kihívta őt a bokszba, aminek következtében sorra előzték meg a riválisai.

Kiábrándítóan zárult, pedig akár pozitívan is végződhetett volna Pierre Gasly versenye a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon. Az AlphaTauri francia pilótája a nedves körülmények között magabiztosan tartotta magát a hetedik pozíció környékén, ám a száradó pályán a csapata hirtelen a bokszkiállás mellett döntött, ami utólag óriási hibának bizonyult. A túl korai váltás miatt Gaslyt a mögötte autózó Sebastian Vettel és Lance Stroll, de még a jelentős hátrányban lévő Daniel Ricciardo is megelőzte, így a francia csak a tizedik helyen ért célba. A pilótát elsősorban az zavarja, hogy meg sem kérdezték, mit gondol a kerékcseréről.

„Szerintem nem végeztünk jó munkát. Hetedikek voltunk a két Aston Martin előtt. Miénk volt az előny, de mindent eldobtunk a túl korai bokszkiállással. Semmilyen kommunikációt nem folytattunk, amit nem igazán értek. A pillanat hevében kockáztattunk, amire nem lett volna szükség. Kiálltunk a bokszba, miközben mindenki más a pályán maradt, így négy autó került elénk.”

Hirdetés
 

Gasly számára nagyon nehéz elfogadni, hogy az elkapkodott döntés miatt Vettel és Stroll is megelőzte őt, így az Aston Martin az AlphaTauri elé került a világbajnoki tabellán.

„Nagyon csalódott vagyok, mert visszacsúsztunk a kilencedik helyre. Kilenc pontot veszítettünk, kilenc értékes pontot. Szomorú vagyok, nem örülök a teljesítményünknek.”

Ha a mérnöke kikéri a véleményét, Gasly biztosan lebeszéli őt a kerékcseréről.

„Túl korai volt. Még nem beszéltem velük, de ezt felül kell vizsgálnunk. Megvannak a saját okaik a döntésre, de legalább kommunikálhattunk volna. Szingapúrban helyzeti előnyünk volt a két legfőbb riválisunkkal szemben, száradt a pálya és tudtuk, hogy a gumimelegítés nehéz lesz… Nem értem, miért kellett kockáztatni. Egyszerűen átadtuk a pozíciónkat.”

Az AlphaTauri másik pilótájának még kiábrándítóbb futama volt Szingapúrban: Yuki Tsunoda a száraz pályás gumikra váltva egy nedves pályaszakaszon megcsúszott, és a falnak ütközve kiesett a versenyből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly dühös az AlphaTaurira: Négy autó került elénk!
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!