Friss hírek

Gasly egyeztetéseket folytat az FIA-val, hogy elkerülje a kínos eltiltást

Összegyűlt büntetőpontjai miatt az eltiltás veszélye fenyegeti Pierre Gaslyt, az AlphaTauri versenyzője pedig Brazíliában elismerte, egyeztetéseket folytat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) az üggyel kapcsolatban.

Gasly az idei szezon során hat alkalommal kapott büntetőpontokat, így szuperlicencén jelenleg 10 szerepel – mindez azt jelenti, hogy 2 pontra van attól, hogy eltiltsák őt egy versenytől. A Sportszabályzat 4.2-es cikkelye szerint ugyanis az a versenyző, aki 12 hónapon belül 12 büntetőpontot összegyűjt, a soron következő eseményen nem állhat rajthoz.

Mindez azt jelenti, hogy Gaslynak 2023. május 22-ig úgy kellene versenyeznie, hogy ne kapjon büntetőpontokat – ami miatt sokáig Damoklész kardja lebeghet a feje felett. A Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban a fiatal pilóta nyilatkozott az ügyben, szerinte nem érdemel eltiltást, és egy kicsit kínosnak is tartja, hogy ilyen helyzetbe került.

Hirdetés
 

„Nem fogok hazudni. Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, és nagyon ingoványos. Bizonyos szempontból egy kicsit kínos is, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy akár el is tilthatnak” – mondta a francia pilóta. „Egy ilyen szezon után nem igazán érzem azt, hogy különösebben veszélyes lettem volna az elmúlt 12 hónapban, szóval ez egy nagyon kemény büntetés lenne.”

„De sok egyeztetés ment az FIA-val, hogy megpróbáljunk megoldást találni, mert én személy szerint az összes versenyen rajthoz akarok állni. Szeretném olyan jól befejezni a szezont az AlphaTaurival, amennyire csak tudom.”

Gasly a szezon végén távozik az AlphaTauritól, jövőre pedig már az Alpine-nál folytatja pályafutását. Azt mondja, eltiltása akár a bajnoki küzdelmet is befolyásolhatja, amennyiben a francia istálló versenyképes autóval áll elő 2023-ban.

„Az összes versenyt teljesíteni akarom 2023-ban, és az összes lehetőséget szeretném megkapni arra, hogy jól teljesítsek az Alpine-nak. Nagyon sok forog kockán, hiszen senki sem tudja, mi fog történni 2023-ban. Lehet például, hogy egy lenyűgöző autóm lesz, amivel a bajnoki címért harcolok majd. Nem kockáztathatom meg azt, hogy eltiltsanak egy versenyre, és elveszítsem minden reményemet a bajnoki címre. Ez egy nagyon nehéz helyzet.”

„Elég sokat egyeztettem az FIA-val, hogy megoldást találjunk, mert az, ahogy momentán le vannak írva a szabályok, az elég szigorú a versenyzőkre nézve, nagyon kemények a büntetések, noha nem is mindig állnak összefüggésben a veszélyes vezetéssel. Remélem, hogy a hétvége előtt találunk megoldást, és elkerülhetünk egy buta helyzetet, melyben eltiltanak egy versenytől. Az borzasztó lenne számomra, és nem is így akarom látni ezt a sportot. Nem gondolom, hogy ez helyes megközelítés, mert nem vághatok úgy neki a következő idénynek, hogy még két pontom hiányzik, és ott lebeg a fejem felett a dolog.”

„Ugyanakkor viszont jelenleg nincs egyértelmű megoldás. Remélhetőleg lesz egy jó terv 2023-ra vonatkozóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly egyeztetéseket folytat az FIA-val, hogy elkerülje a kínos eltiltást
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!