Friss hírek

Gasly egyre jobban érzi magát a Toro Rosso autójában

Egyre természetesebben tud versenyezni a Toro Rosso versenyautójával Pierre Gasly, akit a Magyar Nagydíj után küldtek vissza a Red Bulltól az olasz kiscsapathoz.

A francia versenyző elismerte, időbe telt számára, mire alkalmazkodni tudott a Toro Rosso versenygépéhez, Szingapúrban viszont már igazán erős hétvégét teljesített, és a 8. helyen ért célba. Sőt, a versenyen Gasly néhány kör erejéig még a 2. helyen is állt.

„Korábban nem igazán sikerült úgy vezetnem, ahogy szerettem volna, most viszont már úgy érzem, sokkal inkább tudom úgy csinálni, ahogy érzem, szóval természetesebb a dolog számomra” – mondta a fiatal pilóta.

„Főleg a mérnökökkel, illetve a csapattal való közös munkában. Egy verseny után mindig van min javítani, és a második után is, de úgy érzem, minden egyes hétvégén sikerül előrelépnünk.”

„És az autóban is egyre jobban érzem magam, egyre inkább sikerül úgy belőni, ahogy szeretném. Szóval elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit elértünk ebben a pár hétben. Remélhetőleg sikerül folytatnunk ezt a következő pár versenyen.”

„Ezeket a vasárnapokat élvezem igazán, hiszen bár a legutóbbi pályán is nehéz volt előzni, volt pár remek küzdelmem, és sikerült nyerni néhány pozíciót – még ha nem is igazán alakult kedvezően számunkra, amikor először bejött a biztonsági autó.”

„Egyszerűen csak nyomtuk, az autó remek volt, és sikerült megelőznünk pár riválist, és megszerezni a 8. helyet.”

Gasly azt mondja, nem igazán hasonlítgatja magát csapattársához, Daniil Kvyathoz.

„Nem olyasvalami ez, amire annyira fókuszálni akarok, mert tudom, hogy az én teljesítményem fejlődik – minél több hétvége telik el, annál jobban úgy érzem, hogy rendben van. 100 százalékig tudom, hogyha ezt csinálom az autóval, akkor ez volt történni, meg ilyenek. Szóval egyre következetesebb leszek. Szerintem elégedettek lehetünk ezzel a szinttel, az iránnyal, melybe csapatként tartunk.”

„Persze az első riválisod a saját csapattársad, és hozzá is hasonlítgatnak. Szóval természetesen mindig jó legyőzni őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!