Gasly elárulta, miért veszített pozíciókat a miami verseny hajrájában - F1VILÁG.HU

Gasly elárulta, miért veszített pozíciókat a miami verseny hajrájában

HIRDETÉS
Nagyszerű versenyt futott vasárnap, Miamiban, Pierre Gasly azonban a futam utolsó köreiben két pozíciót is veszített, így végül csak a 8. helyen intette le a kockás zászló. A francia pilóta elárulta, mi okozta visszaesését.
Pierre Gasly (FRA) Alpine F1 Team A523.  Formula 1 World Championship, Rd 5, Miami Grand Prix, Sunday 7th May 2023. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

Gasly az 5. helyről vágott neki a miami versenynek, a rajtot követően pedig előre is tudott lépni egy pozíciót, és igyekezett tartani a lépést az előle induló Fernando Alonsóval és Carlos Sainzcal. Az Alpine versenyzőjének nem volt könnyű dolga, ám igyekezett helytállni, a futam későbbi szakaszában pedig magabiztosan autózott a 6. pozícióban, ekkor azonban hirtelen visszaesett a tempója.

A verseny után árulta el, egészen egyszerű oka volt ennek: spórolnia kellett az üzemanyaggal a verseny hajrájában.

„Nagyszerűen rajtoltam, sikerült előznöm is a 4. helyért, és aztán próbáltam tartani a lépést Sainzcal és Alonsóval” – idézi a francia versenyző szavait a RacingNews365.com című internetes lap. „Sajnos gyorsabbak voltak nálunk, szóval megtettem, ami tőlem telt.”

„A második etapban a 6. helyen autóztam, aztán 15 körrel a vége előtt rengeteget kellett spórolnom az üzemanyaggal, ami egy kicsit dühítő, amikor az ember tudja, hogy mögötte a Ferrari és a Mercedes zárkózik fel és közeledik.”

„Bele akartam mindent adni, ugyanakkor viszont spórolnunk kellett az üzemanyaggal, miközben láttuk, hogy Charles szépen lassan, körről körre közeledik hozzánk, és négy körrel a vége előtt el is tudott menni mellettem.”

Gasly hozzátette, persze csalódott, ám igyekszik a pozitívumokra fókuszálni, pontosabban arra, hogy képesek voltak harcolni a Ferrarival és a Mercedesszel.

„Egyfelől egy kicsit dühös vagyok, hogy nem lett meg a 6. hely, másfelől viszont, ha ilyen szoros csatát vívunk az egyik Ferrarival és az egyik Mercedesszel a kockás zászlóig, az tényleg azt mutatja, hogy nagy előrelépést tettünk ezen a hétvégén. Szóval a pozitívumokat kell néznünk. Kettős pontszerzéssel zárt a csapat, és remélhetőleg tudunk építeni erre, és közelebb tudunk kerülni az előttünk álló négy csapathoz.”

„Úgy gondolom, mindannyian csalódottak vagyunk az első négy verseny alakulása miatt. Nem sikerült élnünk azokkal a lehetőségekkel, amik voltak. Ezért gondolom azt, hogy jó, hogy most összejött a pontszerzés mindkét autóval. Nyilván többet akarunk, és harcolni akarunk ezekkel a Mercedesekk és Ferrarikkal, és szerintem most meg tudtuk mutatni, hogy nem vagyunk olyan messze ettől.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!