Friss hírek

Gasly: Fogalmam nincs, honnan jött ez a teljesítmény

Az AlphaTauri erős teljesítményt mutatott az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésein: Pierre Gasly, az istálló pilótája azonban őszintén elárulta, fogalma nincs, honnan jött ez a tempó.

Gaslyt a Belga Nagydíj futamán a nap versenyzőjévé választották a nézők, miután remek előzéseket bemutatva zárkózott fel – úgy tűnik, ismét jó hétvége előtt állhat a francia pilóta. 

Az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a két AlphaTauri a 4. és 6. helyeken zártak, míg a második tréningen Gasly a 4., míg csapattársa, Daniil Kvyat a 7. pozícióban végzett – ráadásul Gasly alig néhány századdal maradt el az előtte álló McLarentől. 

„Ez volt a legjobb péntek a szezon kezdete óta” – mondta Gasly. „Hatodikak voltunk reggel, negyedikek délután. Szóval azt kell mondjam, jó érzésem volt az autóban. Tudtam nyomni sikerült összeraknom néhány jó kört, és kényelmesen éreztem magam.”

„Szóval ez egy pozitív péntek volt számunkra. Sajnos volt egy kis problémánk a hosszú etap végén a lengéscsillapítóval, így meg kellett állnunk idő előtt. De összességében elégedettek vagyunk.”

A kérdésre, honnan jött ez a teljesítmény, Gasly így válaszolt: „Igazából fogalmam nincs! Még mi is meglepődtünk, hogy ennyire elöl vagyunk. Úgy gondolom, jól működik a monzai beállításunk alacsony leszorítóerőre.”

„Holnapra még egy kicsit javulhatunk, és úgy gondolom, lesznek meglepetések, különösen az új motormódok miatt, amit az időmérőn és a versenyen kihasználhatunk.”

„Óvatosnak kell lennünk” – mondta a fiatal pilóta a hétvégi reményekkel kapcsolatban. „Úgy gondolom, határozottan jó péntekünk volt – magabiztosak vagyunk a holnapot illetően, de annyira szoros, különösen itt, a szélárnyékok miatt – fontos lesz, hogy jól teljesítsünk.”

„Láthattuk, hogy a második szabadedzés mennyire káosz volt, senki nem akart előre menni. Szerintem holnap még rosszabb lesz. Szóval trükkös lesz, de biztos vagyok benne, hogy vasárnap újra izgalmas versenyünk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!