Friss hírek

Gasly: Fontos volt, hogy ne hagyjak ott csapot-papot az AlphaTaurinál

2023-ban már nem Red Bull kötelékében áll rajthoz a Forma-1-ben Pierre Gasly, a francia pilóta ugyanis a szezon végén távozik az AlphaTauri csapatától, és az Alpine színeiben folytatja pályafutását. De vajon elképzelhetőnek tartja-e, hogy egy napon visszatér az energiaital-gyárosokhoz? Erről is beszélt nemrég egy interjúban!

Gasly már az alsóbb szériákban is a Red Bull juniorversenyzőjeként szerepelhetett, 2017-ben pedig az energiaital-gyárosok jóvoltából a Forma-1-ben is bemutatkozhatott a Toro Rosso csapatával. 2019-ben a Red Bull nagycsapatának pilótája lett, mivel azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, visszaküldték őt a kiscsapathoz, ahol egészen mostanáig versenyzett.

A francia tehetségre még két verseny vár az AlphaTaurinál, jövőre ugyanis már az Alpine színeiben áll rajthoz – hiába volt érvényes szerződése az olasz kiscsapattal 2023 végéig. Gasly korábban is többször nyilatkozta már, feltett szándéka, hogy győzelmekért és bajnoki címekért harcoljon az F1-ben, Fernando Alonso Alpine-tól való távozása pedig lehetőséget kínált számára ahhoz, hogy egy gyári istálló versenyzője legyen. Hogy az üzlet megköttessen, ahhoz persze kellett a Red Bull támogatása is.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy egy napon visszatér az energiaital-gyárosok kötelékébe, a 26 esztendős versenyző így felelt: „Jelenleg az a helyzet, hogy majd meglátjuk. Most 100 százalékban az Alpine-nál vagyok fejben.” 

Gasly a RacingNews365.com című internetes portálnak nyilatkozva, hozzátette, nem akart rossz viszonyban elválni a Red Bulltól, így mindenkivel alaposan átbeszélte a csapatváltást.

„Minden fél tudott róla. Teljesen világos volt a dolog az Alpine, a Red Bull és köztem. Voltak megállapodások, amikbe minden félnek bele kellett mennie. De nagyon egyértelmű volt a dolog. Nem egy sima üzlet volt, hiszen nyilván nem arról van szó, hogy Helmut [Marko] vagy Franz [Tost] mindenféle feltétel nélkül elengedett volna. Egy gyors és versenyképes pilótára volt szükségük utódomként, meg kellett adni az AlphaTaurinak azt, amire szüksége van a csapatnak.”

Gasly utódja végül a Forma-2-ben és a Forma-E-ben is bajnoki címet szerző Nyck de Vries lesz majd.

„Fontos volt számomra, hogy ne csak otthagyjam az AlphaTaurit és a Red Bullt, és meneküljek a programjukból. Hálás vagyok azért, amit adtak nekem pályafutásom során, ezért is volt fontos, hogy mindenki megkapja azt, amire szüksége volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Fontos volt, hogy ne hagyjak ott csapot-papot az AlphaTaurinál
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!