Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Gasly: Ha visszahívna a Red Bull, igent mondanék

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Race winner Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Scuderia AlphaTauri
Az AlphaTauri csapatával múlt héten futamgyőzelmet szerző Pierre Gasly azt mondja, bár jelenleg nincsenek egyeztetések a jövőjéről, ha lehetőséget kínálna neki a Red Bull Racing, természetesen nem utasítaná vissza.

Gasly tavaly fél szezont már végigversenyzett a Milton Keynes-i istállóval, ám mivel nem tudta tartani a lépést Max Verstappennel, a Red Bull visszaküldte őt a Toro Rossóhoz.

Ott a fiatal francia valósággal szárnyakat kapott: a 2019-es Brazil Nagydíjon 2. lett, múlt héten, Olaszországban pedig győzött az immáron AlphaTauri néven szereplő istállóval.

Gasly azt mondja, ha egy élcsapat – például a Red Bull – lehetőséget kínálna neki a jövőben, természetesen nem mondana nemet.

„Kompetitív egyéniség vagyok, és elmondtam már sokszor, hogy minden autóversenyző a lehető leggyorsabb autóba akar ülni, hogy a lehető legjobb pozíciót érje el” – mondta a fiatal francia.

„Még ha úgy is érzem jelenleg, hogy nagyon magas szinten teljesítünk, és mindent kihozunk az AlphaTauri autójával, az én személes célom az, hogy sokkal rendszeresebben harcoljak dobogókért, és győzelmekért, illetve bajnoki címekért, ha lehetséges. Mindig megpróbálok a lehető leggyorsabb autóba ülni, és mindig ez lesz a cél.”

Gasly hozzátette, nem beszélt még a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel, vagy Helmut Marko motorsport-tanácsadóval a monzai győzelem óta, de mindketten gratuláltak neki a vasárnapi eredményhez.

„Momentán nemigen van időnk arra, hogy ilyenekről beszéljünk. Helmut gratulált Monzában, küldött egy üzenetet. És ugyanez igaz Christianre is. Mindketten nagyon örültek a sikeremnek.”

„Hogy mi fog változni a jövőre nézve, arra most nem igazán gondolok. Nem beszéltem meg semmit sem velük.”

„De nyilvánvaló, hogy a Toro Rossóval – ahogy Seb is említette, amikor felhívott hétfőn – csak mi ketten tudtunk nyerni. Ő 2008-ban, aztán a Red Bullhoz szerződött és négy világbajnoki címet nyert. Nagyon örülök, hogy csatlakoztam hozzá a győztesek klubjában ennél a csapatnál.”

„Meglátjuk, milyen lehetőségeket tartogat a jövő, de jelenleg csak szeretném kihasználni ezt az időszakot az AlphaTaurival való ünneplésre. Sok verseny van még hátra a szezon végéig, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legmagasabb szinten teljesítünk. Jelenleg erre fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS