Gasly: Hálás vagyok, hogy ma hazamehetek a családomhoz - F1VILÁG.HU

Gasly: Hálás vagyok, hogy ma hazamehetek a családomhoz

Rendkívül dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Japán Nagydíj után Pierre Gasly, a fiatal pilóta szerint ugyanis a versenyirányítás óriási hibát követett el a vasárnapi futamon, ami könnyen tragédiával végződhetett volna.

Az AlphaTauri versenyzője a futam első körében a bokszba kényszerült, és miközben a Carlos Sainz balesetet miatt beküldött biztonsági autóra igyekezett felzárkózni, nagy megdöbbenésére a spanyol autóját mentő munkagép mellett volt kénytelen elautózni. Szerencséjére időben észlelte az akadályt, így nem történt újabb baleset, Gasly azonban a verseny piros zászlós megszakítása után rögtön rohant fel a versenyirányításra, hogy számonkérje az esetet.

Az FIA még a futam közben azzal védekezett, hogy az incidens előtt meglengették a piros zászlókat, kvázi Gasly hibázott, a felvételek tanúsága szerint azonban mindez nagyjából 2 másodperccel azt megelőzően történt meg, hogy a francia elhaladt a traktor mellett. A fiatal pilótát ráadásul a verseny után be is idézték a versenybírók, mondván, túl gyorsan haladt a piros zászlós jelzés alatt.

 

A verseny után Gasly rendkívül csalódottan nyilatkozott – azt mondta, nagyon hálás azért, hogy ma hazamehet a családjához.

„Mindannyian elveszítettünk egy nagyon jó barátunkat 8 évvel ezelőtt. Szerintem mindannyian szerettük Jules-t, mindannyian szenvedtünk amiatt a baleset miatt. Egyszerűen nem értem, 8 évvel később, miért kell újra traktort látnunk ezen a pályán ilyen körülmények között” – mondta rendkívül csalódottan a fiatal pilóta. „Mi az életünket tesszük kockára, a legjobbunkat nyújtjuk, és egyszerűen nem értem, miért nem vártunk még egy percet azzal, hogy beküldjük oda a traktort.”

„Nyilvánvalóan nagyon megijedtem. Carlos az azt megelőző körben dobta el ott az autóját. Semmiféle információt nem kaptunk arról, hogy az a traktor nem a sóderágyban van, hanem az ideális íven, és én is 200 km/h-s sebességgel mentem el mellette. Ha ott elveszítem az irányítást az autóm felett, most nem állnék itt. Ma nagyon hálás vagyok azért, hogy hazamehetek a családomhoz, a szeretteimhez, mert a végeredmény sokkal tragikusabb lehetett volna.”

„Nem gondolom azt, hogy ezzel megadják a tiszteletet Jules-nek, a családjának, és mindannyiunknak, akik megszenvedték az ő elvesztését. Szerintem teljesen szükségtelen volt beküldeni oda azt a traktort. Nyilván rendkívül megijedtem, szerintem másképp is kezelhettük volna ezt a helyzetet, Jules balesete óta azt kérjük, hogy ne lássunk traktorokat a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Hálás vagyok, hogy ma hazamehetek a családomhoz
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!