Gasly hisz abban, hogy az élre törhet az Alpine csapatával - F1VILÁG.HU

Gasly hisz abban, hogy az élre törhet az Alpine csapatával

HIRDETÉS
Győzelemre szeretne törni 2023-tól új csapatával, az Alpine-nal Pierre Gasly – a francia tehetség pályafutásában hamarosan lezárul egy fejezet, és természetesen rendkívül izgatottan várja már az újat, mely reményei szerint rengeteg sikeres szereplést tartogat majd a Forma-1-ben.
Pierre Gasly Alpine

Gasly az elmúlt 9 évben a Red Bull kötelékében dolgozott, múlt héten azonban bejelentették, hogy jövőre ő lesz az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso utódja az Alpine F1-es csapatánál. A francia pilóta joggal érezhette azt, hogy pályafutása megrekedt az AlphaTaurinál, hiszen nemigen kínálkozott lehetőség arra, hogy egy második esélyt is kapjon a Red Bull nagycsapatánál.

Éppen ezért óriási lépésként éli meg azt, hogy 2023-ban az Alpine gyári csapatánál versenyezhet, és természetesen szeretné is sikerre vinni ezt a partnerséget.

„Ez egy nagyon különleges pillanat a pályafutásomban, befejeződik egy 9 éves szakasz a Red Bull-lal, akikkel már a Forma-1 előtt is együtt dolgoztam. Egy különleges pillanat ez, mert lezárul egy fejezet, és egy vadonatúj, egy nagyon izgalmas kezdődik el” – fogalmazott a francia pilóta. „Azt gondolom, ez a helyes lépés karrierem jelen szakaszában.”

„Látva azt, hogy milyen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt pár évben. Budapesten megszerezték első győzelmüket, és szezonról szezonra fejlődnek. Azt gondolom, most ez a helyes lépés pályafutásomban, hogy elérjem céljaimat. Nagyon-nagyon izgatottan várom.”

„Nyilván ismerem az egész csapatot. Kapcsolatban voltam velük már a Renault-s időkben is, még a Forma-1 előtt. De soha nem volt semmi komoly. De aztán annyi minden történt nyáron… Szerződésem volt az AlphaTaurival 2023-ra, de aztán a sok történés miatt elkezdődött egy jóval komolyabb diskurzus. Nem volt egyszerű, de minden összeállt. Nagy lépés ez számomra, amit nagyon át kellett gondolnom, de aztán nagyon hamar azt éreztem, hogy ez a helyes lépés. Teljesen világos volt számomra, hogy ez a helyes döntés, ha azt nézem, mit akarok elérni a Forma-1-ben.”

Arra a kérdésre, hogy mire lehetnek képesek új csapatával a jövőben, Gasly így válaszolt: „Idővel kiderül majd, de meggyőződésem, hogy ez egy nagyon eredményes partnerség lehet. Bizonyították, hogy megvan bennük a potenciál, hogy az élen harcoljanak, dobogót szerezzenek, és nyertek egy futamot is. Sok remek szakembert szerződtettek technikai csapatukba, és egyszerűen látni a fejlődést, az eredmények pedig évről évre egyre jobbak.”

„Az én személyes célom az, hogy előrébb vigyem a csapatot. Idén a konstruktőri 4. helyért vannak harcban, a cél pedig az, hogy tovább emelkedjünk, és minden idényben jobbak legyünk. Én az élen akarok harcolni, dobogós helyekért és győzelmekért akarok csatázni, a célunk pedig közös az Alpine-nal, hiszen ők is erre törekednek, és van egy 100 versenyes tervük. Szeretném beletenni a csapatba azt az ötévnyi tapasztalatot, amit összegyűjtöttem, és a lehető legjobb eredményeket akarjuk elérni közösen.”

Gasly szerződése ráadásul több évre szól a csapatnál, bár azt egyelőre nem árulták el a felek, hogy pontosan mennyire.

„Jó érzés ez, az pedig szintén arra ösztönzött, hogy hozzájuk szerződjek, ahogy hozzám álltak, hogy szerettek volna velem dolgozni, nagyon törekedtek erre, és nyíltan ki is fejezték ezt. A Forma-1-ben nem lehet mindent azonnal, kell egy cél, és most van egy kis időnk arra, hogy felkészüljünk a következő évre, de ennél előrébb is kell látni, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a partnerségből.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!