Gasly: Hungaroring? Imádom! - F1VILÁG.HU

Gasly: Hungaroring? Imádom!

Pierre Gasly nem a levegőbe beszél akkor, amikor azt mondja, imád a Hungaroringen versenyezni. A francia pilóta még a Forma-1-es debütálás előtt versenyt is tudott nyerni Mogyoródon, és mindig nagy örömmel látogat vissza Magyarországra.

Az AlphaTauri versenyzője minderről az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban beszélt a Forma-1-es Magyar Nagydíjat megelőző csütörtökön. Bár az idei teljesítménnyel annyira nem elégedett, reményei szerint hozni tudja szokásos formáját a Hungaroringen, és erős pontszerző hellyel zárhatja az előttünk álló hétvégét.

„Imádom! Tényleg nagyon szeretem ezt a pályát, rendkívül technikás. Fantasztikus versenyeim voltak itt a múltban, nyertem is, pole-ban is voltam, ha jól emlékszem, a Forma-1-ben mindig a top 6-ban végeztem itt” – mondta lapunknak a fiatal francia, aki arról is beszélt, először 2013-ban, még a Forma-Renault sorozattal járt a magyar versenypályán.

„És nyertem itt! Mindig szerettem ezt a pályát, versenyzőként mindig csinálni kell rajta valamit. Nagyon kanyargós, amolyan Mickey egér-pálya. Mindig kanyarodni kell, és én nagyon szeretem az ilyen típusú pályákat!”

Az AlphaTauri csapata több újítást is pályára vitt a múlt hétvégi Francia Nagydíjon, ezek kiértékelését folytatják majd Gaslyék a Hungaroringen.

„Volt pár új elem, és szerintem szükségünk lesz még egy kis időre, hogy megértsük ezek működését, és a legtöbbet hozzuk ki belőlük. De remek potenciál van bennük, és remélhetőleg ki tudjuk használni ezt ezen a hétvégén” – magyarázta az ifjú pilóta.

A Gaslyval készült teljes interjút hamarosan közzétesszük az F1Világ weboldalán: ebben részletesen beszélt pályafutása legnehezebb időszakáról, a padlóról való felállásról, és természetesen jövője is szóba kerül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!