Gasly: Időbe telik, mire összecsiszolódunk az Alpine-nal - F1VILÁG.HU

Gasly: Időbe telik, mire összecsiszolódunk az Alpine-nal

2023-ban már új csapatával, az Alpine-nal vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek Pierre Gasly. A francia pilóta azt mondja, egyelőre nem tudja, mi fogadja majd őt az enstone-i istállónál, azt azonban igen, hogy neki mire van szüksége versenyzőként.

Gasly hatodik teljes szezonját kezdi meg idén a Forma-1-ben, ám miután az elmúlt években a Red Bull égisze alatt versenyzett az AlphaTaurinál, idén már az Alpine-t erősíti. A 26 esztendős tehetség Fernando Alonso helyét vette át a francia csapatnál, ahol az előttünk álló idényben honfitársa, Esteban Ocon csapattársa lesz majd.

Gasly elárulta, természetesen tisztában van azzal, hogy nagy kihívások várnak rá, ő azonban pontosan tudja, mire van szüksége versenyzőként.

„Mindig új kihívást jelent, ha új csapatnál kezdesz. Az ember nem ismeri a versenycsapatot, a technikai csapatot – mindig időbe telik, mire felveszed a tempót” – mondta a francia versenyző. „Előfordul, hogy néha beugrasz az autóba, és minden nagyon természetesnek tűnik, de olykor nem, és szükség van némi finomhangolásra azzal kapcsolatban, ahogy az ember hozzááll a versenyzéshez.”

„Szóval nagyon nyitottan állok hozzá, a magam részéről nemigen vannak elvárások azzal kapcsolatban, hogy mi fogad ott, egyszerűen tudom, hogy nekem mire van szükségem versenyzőként, tudom, hogy én miképp csinálom a dolgokat. Viszont nyitottan állok hozzá a csapathoz, hiszen más lesz, mint amit megtapasztaltam az AlphaTaurinál, ott minden automatikusan ment, pontosan tudtam, hogyan dolgozunk, és ezek a srácok is tudták, mire van szükségem.”

Gasly hozzátette, meg kell majd találnia a közös hangot az Alpine csapatával, és reméli, ez gyors folyamat lesz.

„Tudták, hogy mit jelentenek a visszajelzéseim. Ha azt mondjuk, hogy ’oké, alulkormányzottsággal küszködök’, akkor az alulkormányzottság mást jelent Fernandónak, más jelent Estebannak, mást Maxnak [Verstappen], és mást nekem is – nem ugyanarra a dologra van szükség a kezeléséhez.”

„Szóval időbe telik, mire kialakul ez a nyelvezet, a bizalom, egymás megértése. És ezen a téren igyekszem majd a lehető legjobban alkalmazkodni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!