Gasly is kifakadt a büntetések után: A nagymamám sem értette, mi a pokol folyik itt! - F1VILÁG.HU

Gasly is kifakadt a büntetések után: A nagymamám sem értette, mi a pokol folyik itt!

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly szerint mindenképpen kell valami megoldást találni a pályahatárokkal kapcsolatos problémákra, szerinte ugyanis a rajongók számára rendkívül zavaró volt az, hogy Ausztriában rengeteg köridőt törölt a versenyirányítás.
Pierre Gasly races during the 10th Stop of the FIA Formula One World Championship at the  Red Bull Ring in Spielberg, Austria on June 30, 2023

A Red Bull Ringen már tavaly is sok problémát okozz az, hogy a versenyzők nem tudták jól felmérni a fehér vonalak által jelölt pályahatárokat, és idén is rengeteg kört érvénytelenítettek nemcsak az edzések és időmérők, hanem a futamok során is. A vasárnapi versenyt követően ráadásul az Aston Martin óvást nyújtott be, a versenybírók pedig a futam közben megbüntetett 7 versenyző után további 12 büntetést osztottak ki, ami miatt a végeredmény is csak órákkal a leintés után vált hivatalossá.

Gasly egyike volt azon pilótáknak, akiket megbüntettek a versenyt követően – így ő hiába futott be a 9. helyen, végül csak 10. lett az Osztrák Nagydíjon. A francia pilóta szerint muszáj lesz megoldást találni a problémára.

„A választ alaposan át kell gondolni, mert időnként mi, versenyzők következetességet követelünk, máskor viszont a józan ész arra késztet, hogy inkább eset- vagy pályaspecifikus megoldásokat alkalmazzanak, mint például a mostani hétvége esetében” – magyarázta az Alpine versenyzője, majd hozzátette, még a nagymamája is nehezen tudta követni a versenyhétvége eseményeit a folyamatos érvénytelenítések miatt.

„Nem tűnik helyénvalónak, hogy az időmérőn 43 köridőt töröltek, és még a nagymamám sem értett semmit a TV előtt ülve, úgy volt vele, mi a pokol folyik itt? Lewis [Hamilton] egyszer még az 1. helyen volt, két másodperccel később pedig már a 18. pozícióban. Ez nem tűnik helyénvalónak.”

„Azt gondolom, Silverstone-ban jobb lesz a helyzet, de kétségkívül felül kell vizsgálni, hogy hogyan lehetne ezt jobbá tenni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!