Friss hírek

Gasly ismét parádézott, Verstappen mellől rajtolhat

Parádés teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati időmérő edzésén Pierre Gasly. Az AlphaTauri versenyzője a második rajtsorból kezdheti meg a vasárnapi versenyt.

A francia tehetség már korábban is megvillantotta remek tempóját Bakuban, az utolsó szabadedzést ugyanis az élen zárta, így természetesen nagy reményekkel várta a szombat délutáni időmérőt.

Gasly nem is okozott csalódást, megszerezte ugyanis a 4. rajtkockát, mindössze 3 tizeddel lemaradva a rajtelsőséget megszerző Charles Leclerc-től.

„Őszinte leszek, ez egy teljesen hihetetlen nap volt! Miután az élen zártam a harmadik szabadedzést, nagyon izgatottan vártam az időmérőt” – mondta a fiatal pilóta.

„A tempó egyértelműen megvolt, erősnek éreztük magunkat. Egész hétvégén nyomtuk, és sikerült igazán ráéreznem az autóra itt, Bakuban. Nagyon elégedett vagyok az időmérős teljesítményünkkel, és azt gondolom, még mindig olyan helyzetben vagyunk, hogy előrébb küzdhetjük magunkat. De nagyszerű ez a 4. hely, és nagyon kicsi volt a lemaradás az első sorhoz képest.”

„Fantasztikus munkát végzett az egész csapat, és szerintem büszkék lehetünk arra a fejlődésre, amit elértünk. Minden körben próbáltam építkezni, edzésről edzésre, igyekeztem kitolni a határokat, és szerintem ez jól sikerült ezen a hétvégén.”

„A Q3-ban is mindent jól összeraktam, és most nagyon erős helyzetből várhatjuk a versenyt. Yuki napja nem úgy végződött, ahogy terveztük, de nagyon jól szerepelt eddig, keményen dolgozott azon, hogy felépítse a tempóját, és először sikerült bejutnia a Q3-ba, amivel nagyon elégedett lehet!”

Gasly csapattársa, Yuki Tsunoda a 8. helyet szerezte meg az időmérőn, annak végén azonban összetörte autóját. Az AlphaTauri versenyzője Lando Norris büntetése után a 7. heyről rajtolhat majd.

„Vegyesek az érzéseim, remek fejlődést értem el itt, Azerbajdzsánban a hétvége során, ami igazán pozitív, és először sikerült bejutnom a Q3-ba is” – mondta a japán tehetség.

„Megvolt bennünk a potenciál ahhoz, hogy jobb helyről kezdjük meg a versenyt, de túl keményen nyomtam, és nem volt ezúttal kifizetődő. Szóval nyilván csalódott vagyok, és szeretnék elnézést kérni a csapattól.”

„Itt könnyebb előzni, mint Monacóban, szóval egy jó gumistratégiával remek versenyt futhatunk még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!