Friss hírek

Gasly ismét szárnyalt: „A csapat végig azt kérte, hogy lassítsak!”

Újabb elképesztő versenyt produkált az AlphaTauri Forma-1-es csapatának színeiben Pierre Gasly. A francia tehetség a 4. helyen ért célba Zandvoortban, elmondása szerint pedig csapata végig arra kérte, lassítson, mert nem bírják a gumik!

Gasly már a szombati időmérőn is remekelt: a 4. rajtkockát szerezte meg, a vasárnapi futamon pedig képes volt megtartani ezt a remek pozíciót, így sok értékes pontot gyűjtött csapatának.

Az AlphaTauri versenyzője természetesen rendkívül boldogan nyilatkozott a leintés után.

„Lenyűgöző! 4. hely a két Mercedes és Max mögött – nem is remélhettünk volna jobbat!” – mondta a fiatal versenyző. „12 pont és egy nagyon jó verseny, azt kell mondanom. Nagyon élveztem. 72 kör ezen a pályán, remek csata Charles-lal, miközben próbáltam őt magam mögött tartani. Nagyon élveztem! Remek 4. hely ez.”

Gasly idén eddig 66 pontot gyűjtött, így mindössze 9 ponttal van kevesebbje, mint amennyit tavaly egész évben gyűjtött. A francia versenyző a remek eredmény után csapatát, az AlphaTaurit méltatta.

„Nagyon örülök. Az autó gyors, sikerült úgy beállítanom, ahogy akartam, a csapat pedig tényleg fantasztikus munkát végzett egész hétvégén. Ma tényleg szárnyaltunk. Folyamatosan azt kérték tőlem, hogy lassítsak a tempón a gumik miatt, én viszont csak még jobban nyomni akartam, mert jobb volt a tempónk ennél. Szóval nagyon jól menedzseltünk mindent, lenyűgöző versenyt futottunk.”

A Forma-1 mezőnye hétvégén az olaszországi Monzába látogat majd, ahol Gasly tavaly elképesztő győzelmet aratott.

„Nyilván izgatottan térek vissza Monzába a tavalyi év után, és természetesen magasak az elvárások is. Ezen a hétvégén egyértelműen maximalizáltuk a csomagunkat, szóval érdekes lesz látni, hogyan teljesítünk majd Olaszországban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!