Gasly: Jobb versenyzővé váltam a tavaly történtek után - F1VILÁG.HU

Gasly: Jobb versenyzővé váltam a tavaly történtek után

HIRDETÉS
Az AlphaTauri Forma-1-es csapatának ifjú pilótája, Pierre Gasly úgy érzi, a 2019-ben történtek után sikerült jobb versenyzővé válnia. A francia tehetségnek hullámzó éve volt, ám úgy érzi, előnyére vált mindaz, amin keresztülment.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 20: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 20, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235VGBN5W1W11 // Usage for editorial use only //

Gasly a Red Bull Racing színeiben vágott neki az elmúlt idénynek, a csapat ugyanis Daniel Ricciardo távozása után bizalmat szavazott neki, ráadásul 2018-as teljesítménye abszolút indokolttá tette, hogy előléptessék az energiaital-gyárosok nagycsapatához.

A fiatal versenyző azonban nehezen lendült formába, és az év első felében képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával, a szupertehetségnek kikiáltott Max Verstappennel.

A Red Bull végül a nyári szünetben döntött úgy, Gaslyt visszaküldi a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alexander Albon vette át. Bár a „lefokozást” nehezen élte meg a francia versenyző, végül magára talált, az évet pedig egy pazar dobogós eredménnyel zárta Brazíliában.

„A sportban vagy üzletben, de még a hétköznapi életben is sokkal többet tanul az ember a frusztráló, nehéz helyzetekből, rossz élményekből, hiszen többet megtud önmagáról, illetve arról, hogy mire is van szüksége” – mondta Gasly a Forma-1 hivatalos magazinjának adott interjújában.

„Úgy érzem, sokkal felkészültebb vagyok versenyzőként. Tisztán látom, hogy mire van szükségem, és mit akarok a csapattól és önmagamtól. Rengeteg mindent lehetne mondani erről a bizonyos fejezetről, de számomra már vége. Lapoztam, megtanultam a leckét, és magammal hoztam a jó dolgokat, hogy jobb versenyzővé váljak.”

Gasly hozzátette, sok minden hozzájárult ahhoz, hogy a tavalyi év második felében rátalált régi önmagára a Toro Rossónál.

„Rengeteg oka van ennek, és nem is akarok belemenni nagyon a részletekbe. Mindent felülvizsgáltam, voltak pozitív és negatív dolgok, de ezekről nem akarok beszélni. Arra fókuszáltam, amin változtatni tudok a hozzáállásommal, próbáltam egy új szintre emelni magam.”

„Az első dobogós eredmény megszerzése a Forma-1-ben mindig nagyon érzelemdús, főleg azok után, ami tavaly történt, és amiken keresztülmentem. És főleg azok után, ami Spában történt. Intenzív év volt, és fontos volt, hogy a csúcson fejezzem be, de arra a dobogós eredményre tényleg nem számítottam.”

„Nem is reménykedhettem volna jobb eredményben annál, minthogy sikerül magam mögött tartani Lewis Hamiltont és a 2. helyen érek célba. Pályafutásom legizgalmasabb versenye volt.”

Hirdetés

Fotó: Scuderia AlphaTauri

Gasly csapata, a Toro Rosso az idei évre nevet váltott, és AlphaTauri néven folytatja F1-es szereplését. A 24 esztendős versenyző azt reméli, ha végre elkezdődik a bajnokság, rendre pontokért harcolhatnak majd.

„Idén megpróbáljuk majd megtartani azt a lendületet, amit a tavalyi év végén mutattunk. Először fordult elő, hogy a Toro Rosso egy idényen belül két dobogós eredményt szerzett – egyértelműen érezhető a motiváció. Remélem, hogy jó formában tudjuk majd kezdeni az idényt.”

„Az autónk is fejlődött, én pedig próbáltam annyira felkészülni fizikálisan, amennyire csak lehetett. Nagyon bízom abban, hogy minden hétvégén pontokért harcolhatunk. Határozottan előreléptünk, de nagyon szoros lesz a középmezőny, ami különösen izgalmassá teszi a dolgokat nekünk, versenyzőknek.”

„Az egész csapat ugyanaz maradt – a mérnökök és a tervezők is –, csupán bevontuk az AlphaTaurit. Rengeteg energiát hoznak magukkal, ami nagyszerű számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!