Friss hírek

Gasly jövője kérdéses, már tárgyal a Red Bull-lal

Pierre Gasly F1-es céljait alaposan átírta, hogy a Red Bull szerződéshosszabbítást ajánlott Sergio Pereznek. Gasly az ő helyére pályázott, ezért most el kell gondolkodnia a jövőjén.

Pierre Gasly akár a Red Bull kötelékéből is távozhat, ha az energiaitalos istálló néhány éven belül nem tud biztosítani számára egy élmezőnybeli ülést. Erről a francia pilóta azt követően nyilatkozott, hogy Monacóban a Red Bull szerződést ajánlott Sergio Pereznek, így a csapat pilótafelállása 2024 végéig kőbe vésett. Gasly elismerte, ez volt a logikus lépés Christian Hornerék részéről.

„Nem meglepő a döntésük. Racionális ember vagyok, és Perez mindennek megfelel, amit egy második pilótától elvárnak. Elképesztő szezont fut, nagyon jól teljesít idén. Gyors, pénzügyi támogatással is rendelkezik, tapasztalt, és jól illeszkedik a csapatba. Ezek miatt nem volt meglepő a döntés” – magyarázta.

Hirdetés
 

Gasly most Helmut Markóval, a Red Bull tanácsadójával veszi át a lehetséges megoldásokat.

„A döntésük nyilván hatással van a karrieremre és a céljaimra. Jelenleg erről folynak tárgyalások Helmuttal, hogy kitaláljuk, mi a legmegfelelőbb irány a két fél számára” – árulta el Gasly, akinek 2023 végéig szól a szerződése az AlphaTaurival.

Gasly 2019 első felében már kapott egy lehetőséget a bizonyításra a Red Bullnál, ám akkor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a gárda már a nyári szünetet követően visszaültette őt a junior csapatába. Gasly azóta talpra állt, és több kimagasló eredményt ért el, a 2020-as Olasz Nagydíjon például sikerült futamgyőzelmet szereznie.

„Tavaly megmutattam, mire vagyok képes a középmezőnyben egy versenyképes autóval. De nemcsak tavaly, 2020-ban és 2019-ben is. Emiatt mondom, hogy megértem az álláspontjukat, de azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy mindennek így kellene maradnia. Meg kell találni azt, ami mindenkinek a legjobb. Nyilván most elkötelezett vagyok az AlphaTauri iránt. Úgy is beleadok mindent, hogy most nehéz időszakot élünk.”

A francia pilóta Bakuban elárulta: a csapata idei gyengébb formája meglepte őt, és hosszabb távon természetesen szeretne kitörni a középmezőnyből.

Az első és legfontosabb, hogy jól teljesítsek az AlphaTaurival, valamint Helmuttal kitaláljuk, merre tovább. Tíz éve dolgozunk együtt, gyerekkorom óta ismernek engem. Tudják, ki vagyok, és jó kapcsolatot ápolok Helmuttal. Az a kérdés, hogyan találunk megfelelő megoldást.”

A francia pilóta elárulta, 2023 után akár a Red Bull családján kívül is el tudja képzelni a jövőjét.

„Mindent számba veszek, hiszen onnantól semmivel sem rendelkezem. Nyilván bent akarnak tartani a programban, de meglátjuk, ez hogyan fog működni. Ezek ilyenkor megszokott beszélgetések” – tette hozzá Gasly, aki attól sem tántorodna el, ha kollégájához, Alex Albonhoz hasonlóan a Red Bull támogatottjaként egy külső istállónál kapna ülést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!