Friss hírek

Gasly: Jövőre újra ütőképes lesz az AlphaTauri

Idén nem tudott jól szerepelni a Forma-1-ben az AlphaTauri csapata, az istállótól távozó Pierre Gasly azonban biztos benne, 2023-ban újra versenyképesek lesznek az olaszok.

A faenzai kiscsapat 2021-ben a 6. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén viszont nem tudott jó eredményeket elérni, így végül csak az utolsó előtti pozícióban fejezték be az idényt. A csapat eddigi vezérpilótája, Pierre Gasly jövőre már az Alpine színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, Yuki Tsunoda csapattársa pedig az első teljes idényére készülő Nyck de Vries lesz.

Gasly biztos benne, volt csapata jövőre újra ütőképes lesz majd.

Hirdetés
 

„Azt mondták nekem, hogy a jövő évi autójuk lesz a legjobb, amit valaha építettek, és hogy az élen fognak harcolni” – mondta a francia pilóta a Motorsport.com című internetes lapnak. „A paddockban viszont mindenki nagy lépéseket fog tenni, így senki sem tudja pontosan, mi lesz.”

Gasly új csapata, az Alpine idén a McLarent megelőzve a 4. helyen zárta a konstruktőri versenyt, a fiatal pilóta pedig azt reméli, tovább tudják folytatni a fejlődést.

„Azt gondolom, fontos lesz a lehető legjobban felkészülni az új idényre, és remélem, hogy az Alpine csomagja csak még jobb lesz az ideinél” – mondta Gasly. „Talán az élen leszünk majd, és a legtöbbször dobogóért harcolhatunk. De lehet, hogy nehezebb lesz, mint idén. Az Alpine csomagja viszont már most jó, és meg tudták verni a McLarent. A következő cél pedig a nagy hármas.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!