Gasly keményen megdolgozott a pontszerzésért Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Gasly keményen megdolgozott a pontszerzésért Melbourne-ben

HIRDETÉS
Ahogy a szezon első két versenyhétvégéjén, úgy legutóbb, Ausztráliában sem állt Pierre Gasly oldalára a szerencse, a francia tehetség mégis remek teljesítményt nyújtva pontot szerzett az AlphaTauri csapatának.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 08: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on April 08, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Melbourne-ben fordult elő idén először, hogy a faenzai istálló egyik autójával sem jutott be a Q3-ba az időmérőn: Pierre Gasly a 11., Yuki Tsunoda pedig a 13. helyről rajtolhatott csak vasárnap. Előbbi versenyző számára ugyanakkor jól indult a verseny, hiszen a közepes keverékű gumikkal Fernando Alonsót és Carlos Sainzot is meg tudta előzni, és úgy tűnt, biztos lesz a pontszerzés a francia pilóta számára. A biztonsági autó azonban a lehető legrosszabbkor érkezett a pályára az ő szempontjából.

„Egy nagyon jó rajtom volt, sikerült két autót is megelőznöm az első körben, és nagyon jó pozícióban voltam a 9. helyen. Aztán kiálltam a bokszba, majd jól kiszúrt velünk a biztonsági autó, ahogy Szaúd-Arábiában is. Elég dühös voltam, visszacsúsztunk a 14. helyre, de koncentráltak maradtunk, és sikerült a 9. helyen célba érni” – mondta a francia pilóta.

Gasly a Safety Car bokszba hajtása után keményen megdolgozott a pontszerzésért: körökön át üldözte Lance Stroll Aston Martinját, ám közben hátrafelé is figyelnie kellett, hiszen a DRS-vonatban sebezhetővé vált Valtteri Bottasszal szemben. Végül egy határozott manőverrel az 1-es kanyarban meg tudta előzni Strollt, és visszaküzdötte magát a pontszerzők közé. Az AlphaTauri versenyzője végül a 9. helyen ért célba Ausztráliában.

„Egyértelmű, hogy keményen meg kellett küzdenünk érte, főleg Lance-szel. El kell mondjam, hogy élveztem a küzdelmet, ez volt a legszórakoztatóbb pillanata a versenynek. Mindenféle érzelem dolgozott bennem. Nagyon intenzív volt egy ilyen pályán, de végül a legjobbat hoztam ki belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!