Friss hírek

Gasly készen áll arra, hogy visszatérjen a Red Bullhoz

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri celebrates in parc ferme following the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Miguel Medina - Pool/Getty Images)
A múlt vasárnapi Olasz Nagydíj győztese, Pierre Gasly úgy érzi, készen áll arra, hogy visszatérjen a Red Bull Racing csapatához, ám ezt a döntést nem neki kell meghoznia, és nem is gondolkodik még ezen.

A fiatal francia pilóta pazar teljesítményt nyújtott múlt hétvégén, Monzában, és némi szerencsével ugyan, de győzni tudott az AlphaTauri színeiben.

Gasly kétségkívül remekel a faenzai kiscsapattal, ahová azt követően tért vissza, hogy a Red Bull tavaly lefokozta őt, mivel nem tudott jó teljesítményt nyújtani náluk.

A monzai győzelem után természetesen rögtön megkérdezték a fiatal pilótát arról, készen áll-e arra, hogy visszatérjen az energiaital-gyárosok nagycsapatához, ahol utódja, Alex Albon nemigen remekel az idei szezonban, legalábbis az eredmények alapján.

„Szerintem én készen állok, de nem nekem kell meghoznom ezt a döntést” – mondta Gasly.

„Amióta visszatértem a Toro Rossóhoz [AlphaTauri], csak magamra koncentráltam, és megmutattam, mire vagyok képes, ha a megfelelő eszközök vannak a kezemben.”

„Nagyon elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel, amit mutattunk – nemcsak a brazíliai dobogóról beszélek, hanem alapvetően elég erősek voltunk az esetek nagy részében, erős időmérőink és igazán erős versenyeink voltak. Majd meglátjuk, hogyan alakul.”

„Sok-sok erős versenyző volt már a Toro Rossónál. Örülök, hogy egyike vagyok annak a kettőnek, akiknek sikerült versenyt nyerniük ezzel a csapattal.”

„Nyilván az erős eredményt meghálálandó valamivel, de majd meglátjuk. Jelenleg ez nem olyasvalami, amin gondolkodni szeretnék. Ki akarom élvezni ezt a pillanatot, hiszen ez az első F1-es győzelmem, és majd lesz időnk arra később, hogy ezen gondolkodjunk.”

Bár csak harmadik szezonját teljesíti a Forma-1-ben, Gasly rengeteg mindenen keresztülment már – ez pedig saját elmondása szerint sem volt egyszerű.

„Még mindig azt érzem, hogy meglehetősen új vagyok ebben a világban, és évről évre fejlődök. Egy éve még nem számítottam erre a győzelemre, amikor visszatértem a Toro Rossóhoz. Már a brazíliai dobogó is váratlan volt, és nagy-nagy fénypontja az évnek.”

„Nem álltam készen arra az érzésre, habár mindig próbáltam elképzelni a tökéletes forgatókönyvet: a legjobb rajtot, a legjobb versenyt, mindent. Tudjuk, hogy a Toro Rosso történetében mindössze egyszer jött össze a győzelem. Franz [Tost] azt mondta nekem: ’Nagyon büszke vagyok rád, mert most szárazon tudtunk nyerni!’.”

„Nagyon nehéz volt, de nagyon örülök, hogy megmutattam, milyen sebességre vagyok képes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!