Friss hírek

Gasly készen áll átvenni Ricciardo helyét

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly azt mondja, készen áll arra, hogy szintet lépjen, és 2019-ben átvegye Daniel Ricciardo helyét a Red Bullnál.

Az energiaital-gyárosok múlt héten jelentették be, a szezon végén távozik a csapattól Daniel Ricciardo, aki a következő 2 évben a Renault színeiben folytatja pályafutását.

Hogy ki veszi át az ausztrál helyét a Red Bullnál, arról még nem született döntés – jó esély van rá, hogy Carlos Sainz kap lehetőséget Max Verstappen oldalán, de persze többen is pályáznak a megüresedett helyre.

Köztük van Pierre Gasly is, aki idén első teljes idényét tölti a Toro Rossónál.

„Igen, kétségkívül szeretném, de nem gondolkodom ezen sokat” – mondta az ifjú francia a Marca című lapnak.

„Elégedett vagyok az eddigi szezonommal a Toro Rossónál, örülök, hogy itt lehetek. És jelenleg semmi szerint eldöntve szerintem.”

„Ugyanaz a helyzet, mint Carlos esetében. Mindketten várunk arra, hogy lássuk, mi történik.”

A 22 esztendős Gasly nem aggódik amiatt sem, hogyha esetleg túl korán kerül a Red Bull nagycsapatához, úgy jár, mint Daniil Kvyat.

„Nem. Ha gyors leszek, lesz esélyem. Koncentrálnom kell, meg kell bizonyosodnom arról, hogy gyors vagyok, a többi pedig jönni fog magától.”

„Az egész nézőpont kérdése. Vagy nézzük a Red Bullt, és mindazokat a versenyzőket, akik nem jutottak fel a nagycsapathoz, vagy pedig Verstappent, Vettelt és Ricciardót, és mindenki mást, aki sikeres volt.”

Ha viszont nem kerül a Red Bull Racinghez, Gasly örülne annak, ha Brendon Hartley maradna a csapattársa a Toro Rossónál.

„Nem érdekel, ki lesz a csapattársam jövőre, mert ha én akarok lenni a legjobb, a legjobb ellen is meg kell küzdenem. Ez az első szezonom az F1-ben, 22 éves vagyok, szóval boldogan maradok a Toro Rossónál, ha szükségük van rá. De természetesen amilyen hamar csak lehet, világbajnoki címekért akarok harcolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!