Friss hírek

Gasly: Kiábrándít, hogy a Red Bull nem számol velem

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Pierre Gasly elismerte, csalódott amiatt, hogy remek eredményei ellenére a Red Bullnál továbbra sem gondolják úgy, hogy megérdemelne egy második esélyt. A francia pilóta azt mondja, nem adja fel, mindent megtesz azért, hogy a jövőben bajnoki címekért csatázzon.

Gasly 2019-ben kapott lehetőséget a Red Bull Racingtől, az energiaital-gyárosok azonban nem voltak elégedettek teljesítményével, és év közben lecserélték őt Alex Albonra.

A francia pilótát visszaküldték az akkor még Toro Rosso néven szereplő AlphaTaurihoz, a faenzai kiscsapattal pedig azóta is remekel: 2020-ban első győzelmét is megszerezte, az elmúlt idényben pedig a 9. helyen zárta az összetett pontversenyt, és rendre erőn felül teljesített autójával.

Hirdetés
 

Hiába azonban a remek eredmények, Gasly számára nem volt visszaút a Red Bullhoz – így a 2022-es évnek is az AlphaTauri csapatával vág neki. A fiatal pilóta elismerte, természetesen csalódott, hogy nem kapja meg azt az elismerést, amit eredményei alapján szerinte érdemelne.

„Nagyon erős a vágyam, hogy világbajnoki címekért harcoljak. Azért vagyok a Forma-1-ben, hogy az élen harcoljak” – mondta az Auto Motor und Sport című német lapnak adott interjújában a francia versenyző. „Ez motivál arra, hogy tovább fejlődjek.”

„Nem fogok hazudni. Nehéz egy ilyen szezont abszolválni. És ha összehasonlítom magam azokkal, akik lehetőséget kaptak arra, hogy elfoglalják a Red Bull ülését, akkor csalódottságot érzek. A számok és eredmények alapján jobban teljesítettem, mint bárki más ebben a csapatban. És nem kaptam meg az elismerést, a jutalmat ezért. Ez természetesen csalódottsággal tölt el.”

Gasly hozzátette, nem hagyja, hogy ezek az események negatívan befolyásolják teljesítményét, és mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban az élen harcoljon.

„Tudom, hogy mit akarok elérni ebben a sportban. Az élen akarok harcolni. Ez nem változott. És ez a következő idényben már nem lesz olyan távoli. De ha 2022-ben sem jön össze, az nem jelenti azt, hogy 2023-ban sem fog. Továbbra is padlóig nyomom, és hiszek magamban. Remélem, hogy az AlphaTauri ugyanolyan jó lesz, mint az elmúlt idényben – a szabályváltozások ellenére.”

Gasly jelenlegi szerződése 2023 végéig szól, és egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a jövőben nem lesz lehetősége arra, hogy élcsapatnál szerepeljen.

„A piac változni fog. Számos versenyző szerződése lejár 2023-ban. Lesznek lehetőségek. A Forma-1-ben minden nagyon gyorsan történik. Nem igazán aggódom. Vannak lehetőségek, jól tudom. Meglátjuk, ha eljön az ideje.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Kiábrándít, hogy a Red Bull nem számol velem
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!