Friss hírek

Gasly kiesett Bahreinben, de optimistán várja a folytatást

Ígéretes versenyt futott vasárnap, Bahreinben az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly, egy technikai probléma miatt azonban végül nem jutott el a kockás zászlóig. A francia pilóta ennek ellenére azt mondja, rengeteg pozitívuma volt a szezonnyitónak.

Gasly már az időmérőn is bejutott a legjobb 10 közé, a versenyen pedig magabiztosan haladt a pontszerzők között, autója azonban végül csütörtököt mondott, és lángolva megállt a pályán.

„Elkezdett valaminek nem jó szaga lenni az autóban, aztán lényegében egy grillparty kerekedett az autó hátuljánál, szóval nem ilyen kezdésre számítottunk” – mondta a francia pilóta. „Kár érte, mert egészen addig a verseny lenyűgöző volt.”

Hirdetés
 

„Sikerült jó rajtot vennünk, meg tudtam előzni Fernandót [Alonso] és Kevint [Magnussen] is, szóval fontos pontokat veszítettünk. De ettől függetlenül sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni erről a versenyről.”

Gasly azt mondja, biztató az AlphaTauri tempója, így nagyon magabiztosan várja a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjat.

„Kényelmesen autóztunk a 8. helyen, és meglepett a tempónk, egész jónak tűnik a helyzet a következő pár versenyre. Nyilván meg kell értenünk a felmerült műszaki probléma okát, de meggyőződésem, hogy megoldást találunk. Volt pár remek küzdelmem, élvezetes volt újra versenyezni, és várom már a következő hétvégét.”

A csapat másik versenyzője, Yuki Tsunoda végül a 8. helyen ért célba, így pontokat szerzett az év első versenyén.

„Elégedett vagyok, főleg a rajtommal, mivel nyertem néhány pozíciót” – mondta a japán. „A vége felé volt egy kis szerencsém, néhány autó meghibásodott, de összességében elégedett vagyok azzal, ahogy a verseny alakult.”

„Sok még a tennivaló, hogy következetesen a középmezőny elején harcolhassunk, de magabiztosak vagyunk, hogy sikerül úgy fejlesztenünk az autót, hogy javítsunk a teljesítményen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!