Friss hírek

Gasly: Kifizetődő lehet hosszú távon az AlphaTaurinál maradnom

Pierre Gasly úgy gondolja, csapatának, az AlphaTaurinak megvan az esélye arra, hogy topcsapat szintre fejlődje ki magát a Forma-1-ben – és többé már nem lehet arról beszélni, hogy a Red Bull kiscsapata lennének.

Gasly az idei évben remek teljesítményt nyújt az AlphaTaurinál, ráadásul első győzelmét is megszerezte az istállónak – sokan ezért arról beszélnek, a Red Bullnak érdemes lenne elgondolkodnia, hogy visszaültessék őt Alex Albon helyére. 

A francia pilóta azonban úgy gondolja, lehet, hogy kifizetődő lenne számára hosszú távon az AlphaTaurinál maradni, hiszen a csapatnak jó esélyei vannak arra, hogy feljebb lépjen a Forma-1-ben. 

„Világos szándékai és ambíciói vannak az AlphaTaurinak. Úgy gondolom, más a helyzet, mint a Toro Rosso/Red Bull idejében, ahogy korábban volt” – mondta Gasly. 


„Szerintem ez egy izgalmas projekt. Ahogy mondtam, a Red Bull csapata egyike a legjobb két istállónak, de úgy gondolom, az AphaTauri ambíciója az, hogy egyszer elérje az ő teljesítményüket.”

„Ez azt jelenti, hogy szükségünk van a forrásokra, nagyobb létesítményekre, hogy ezeket a dolgokat véghez vigyük.”

A kérdésre, van-e esélye az AlphaTaurinak arra, hogy topcsapat váljék belőle, Gasly így válaszolt: „Úgy gondolom, tényleg ez a gyár célja – hogy megalapozzák a pozíciójukat és a státuszukat a Forma-1-ben.” 

„Szerintem világos, hogy nagy ambícióik vannak. Ez nem egy egyéves projekt, és tudjuk, hogy mennyi ideig tart egy istálló számára, hogy felépítse a saját identitását és státuszát topcsapatként” – folytatta. 

„Szóval ez olyasvalami, ami valószínűleg időbe fog telni, de szerintem ez már nem annyira egy testvércsapat, mint korábban volt a múltban. Már sokkal inkább a saját helyét próbálja megalkotni a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!