Friss hírek

Gasly: Kifizetődő lehet hosszú távon az AlphaTaurinál maradnom

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Pierre Gasly úgy gondolja, csapatának, az AlphaTaurinak megvan az esélye arra, hogy topcsapat szintre fejlődje ki magát a Forma-1-ben – és többé már nem lehet arról beszélni, hogy a Red Bull kiscsapata lennének.

Gasly az idei évben remek teljesítményt nyújt az AlphaTaurinál, ráadásul első győzelmét is megszerezte az istállónak – sokan ezért arról beszélnek, a Red Bullnak érdemes lenne elgondolkodnia, hogy visszaültessék őt Alex Albon helyére. 

A francia pilóta azonban úgy gondolja, lehet, hogy kifizetődő lenne számára hosszú távon az AlphaTaurinál maradni, hiszen a csapatnak jó esélyei vannak arra, hogy feljebb lépjen a Forma-1-ben. 

„Világos szándékai és ambíciói vannak az AlphaTaurinak. Úgy gondolom, más a helyzet, mint a Toro Rosso/Red Bull idejében, ahogy korábban volt” – mondta Gasly. 


„Szerintem ez egy izgalmas projekt. Ahogy mondtam, a Red Bull csapata egyike a legjobb két istállónak, de úgy gondolom, az AphaTauri ambíciója az, hogy egyszer elérje az ő teljesítményüket.”

„Ez azt jelenti, hogy szükségünk van a forrásokra, nagyobb létesítményekre, hogy ezeket a dolgokat véghez vigyük.”

A kérdésre, van-e esélye az AlphaTaurinak arra, hogy topcsapat váljék belőle, Gasly így válaszolt: „Úgy gondolom, tényleg ez a gyár célja – hogy megalapozzák a pozíciójukat és a státuszukat a Forma-1-ben.” 

„Szerintem világos, hogy nagy ambícióik vannak. Ez nem egy egyéves projekt, és tudjuk, hogy mennyi ideig tart egy istálló számára, hogy felépítse a saját identitását és státuszát topcsapatként” – folytatta. 

„Szóval ez olyasvalami, ami valószínűleg időbe fog telni, de szerintem ez már nem annyira egy testvércsapat, mint korábban volt a múltban. Már sokkal inkább a saját helyét próbálja megalkotni a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!